Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banias nu a fost invitat la bilanţul de sfârşit de an Senatorul îşi pregăteşte fuga din PDL

ro

19 Dec, 2011 00:00 1720 Marime text
cap_8.jpgSenatorul Mircea Banias nu mai are zile multe în PDL. Şi nu pentru că cineva ar intenţiona să-l dea afară, ci pentru că el însuşi îşi negociază plecarea în opoziţie, odată ce va avea elemente clare privind ancheta în cazul său. Senatorul aşteaptă să i se prezinte materialul de urmărire penală, el fiind acuzat de aderare la un grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la delapidare. În funcţie de „noutăţile" de la dosar, acesta va lua decizia la începutul anului viitor de a mai rămâne o vreme sau de a-şi anunţa plecarea din PDL.

Oricum, Banias a rămas membru al Partidului Democrat Liberal doar cu numele, el nemaiactivând nici în cadrul organizaţiei şi nici în Parlament în litera şi spiritul statului democrat-liberal.

Colegii parlamentari susţin că Banias este din ce în ce mai rece cu ei, preferând să discute cu cei din opoziţie, acesta fiind printre altele un semn clar că îşi pregăteşte dezertarea, convins fiind că USL ar putea fi pentru el singura soluţie după 2012.

„L-a ameninţat chiar pe preşedintele Boc"

Aceleaşi surse din partid susţin că, în contextul momentelor grele prin care a trecut organizaţia municipală a PDL Constanţa anul trecut, pe vremea când Maria Stavrositu era o zi „Da", alta „Ba" preşedinte, Mircea Banias a vrut să se impună cu orice preţ în contextul acelui scandal, ameninţându-l chiar pe preşedintele Emil Boc cu demisia dacă lucrurile nu se vor rezolva în favoarea sa.

 Timpul a trecut şi au intervenit cele două scandaluri care l-au transformat pe Banias într-o oaie neagră a PDL, motiv pentru care acesta a fost nevoit să mai scadă din pretenţii.

„Colegii nu mai ştiu nimic de el"

După ce s-a implicat în negocierile de la alegerile pentru organizaţia municipală (n.r. formarea Biroului) pentru ca apoi să-şi nege în mod absolut aportul, Banias n-a mai dat pe la partid. De altfel, ieri, la inaugurarea noului sediu al partidului, nici nu a fost invitat să participe, Banias fiind singurul absent dintre toţi parlamentarii constănţeni. Relaţiile cu mai mulţi colegi sunt compromise definitiv, acesta fiind bănuit că se află în spatele mai multor diversiuni care implică inclusiv viaţa personală a unor democrat-liberali şi a membrilor familiilor acestora. Poate fi văzut însă la sfârşit de săptămână la o plimbare cu familia în mall-urile constănţene. La asta se rezumă activitatea sa pentru Colegiul pe care-l reprezintă, la o baie de mulţime prin mall, unde oricum nu este recunoscut de nimeni, senatorul fiind şi la propriu şi la figurat o umbră a ceea ce a fost cândva.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii