Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:36 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amintiri antologice cu Puiu Haşotti şi Radu Mazăre

ro

23 Mar, 2011 02:22 1911 Marime text
cap_8.jpgIubirea afişată de liberali faţă de colegii lor social-democraţi constănţeni, şi nu numai, nu a fost dintotdeauna atât de profundă precum o afişează acum peneliştii constănţeni, cu precădere unii dintre ei

E adevărat că, din când în când, le-a mai scăpat simpatia faţă de anumite persoane, chiar şi atunci când acest lucru nu trebuia, dând astfel crezare simpatiilor vehiculate între pesediştii şi liberalii constănţeni.

Senatorul Puiu Haşotti, care acum face echipă foarte bună cu prietenul său, primarul Radu Mazăre, l-a atacat public de numeroase ori pe edilul constănţean, cu precădere în preajma campaniilor electorale şi nu numai. Din când în când, a mai lăsat garda jos, alimentând astfel speculaţiile potrivit cărora liberalii şi pesediştii fac front comun în linia doi, chiar dacă în prim plan se ceartă şi îşi aruncă ofense unii altora.

După ce săptămâna trecută senatorul Puiu Haşotti l-a parafrazat pe prietenul său Mazăre în ceea ce-l priveşte pe noul şef al organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, Gigi Chiru, aducându-i acestuia prejudicii de imagine prin folosirea unor apelative rasiste la adresa sa, în cele ce urmează vă prezentăm cele mai semnificative replici pe care Haşotti i le-a adresat edilului constănţean în ultimii ani.

Cronologia argumentelor lui Haşotti împotriva PSD-ului şi a lui Mazăre

mazare_hasotti.jpgÎntr-un material din 3 septembrie 2005, acum aproape şase ani, la începuturile problemelor lui Mazăre cu DNA-ul, pe atunci PNA, când Mazăre începea să se plângă de faptul că este hărţuit de procurori şi că se încearcă fabricarea unui dosar politic pe numele său, aceleaşi replici ca şi acum, Haşotti spunea despre Radu Mazăre că „suferă de mania persecuţiei". Totodată, liberal considera că primarul municipiului ar trebui să probeze că este supus unor persecuţii politice, deoarece până la proba contrarie totul „este vorbă în vânt".

Pe 30 septembrie 2008, Haşotti încerca să-l laude pe Mazăre: „Oricine câştigă alegerile cu scorul lui Radu Mazăre, poate fi dat de exemplu... dintr-un anume punct de vedere, în rest, ce probleme are el cu justiţia, nu mă interesează, nu am cum să comentez", susţinea senatorul liberal în materialul „Haşotti atacă alianţa PSD - PC", publicat în paginile cotidianului nostru la acea dată.

„PSD plânge pe umărul săracilor şi are cei mai bogaţi parlamentari"

Câteva săptămâni mai târziu, la lansarea echipei liberalilor la alegerile parlamentare, în material din 4 noiembrie 2008, intitulat „Haşotti: «Nu trebuie să lăsam PSD să vină la guvernare»", liberalul susţinea că „PSD ori minte, ori fură". Dacă acum susţine sus şi tare că PSD şi PNL trebuie să ajungă împreună la guvernare, la momentul 2008, liberalul nu avea aceeaşi părere. Acesta spunea la acel moment că social-democraţii nu trebuie să guverneze pentru că „risipesc avutul naţional". „PSD plânge pe umărul săracilor şi are cei mai bogaţi parlamentari şi cu cele mai dubioase afaceri", a afirmat liderul liberal. Haşotti a criticat PSD-ul, care se lasă şantajat de un partid care „are toata energia la claxon, de fapt... la antene".

Imediat după defilarea primarului Mazăre în uniformă nazistă, împreună cu fiul său, Răducu, în cadrul unei conferinţe, pe 22 iulie 2009, Haşotti spunea că gestul social-democratului „este un teribilism care se află în afara legii chiar dacă acea manifestare a fost, chipurile, la un eveniment artistic. Fiind o persoană publică şi om politic important, gestul este regretabil şi legea trebuie să-şi spună cuvântul".

Pe 23 August 2009, Haşotti îşi arăta din nou poziţia detaşată faţă de prietenul de acum şi probabil şi de atunci, în contextul contractului de publicitate de 800.000 de euro dat de administraţia locală către SC Soti Cable Neptun SRL, pentru care municipalitatea era verificată de ANRMAP. „Noi am aflat despre contractele de publicitate din presă, n-am avut nicio altă informaţie", susţinea Haşotti.

În septembrie 2009, relatam în materialul„Haşotti vrea să ştie ce a făcut Mazăre", publicat în paginile cotidianului nostru, că senatorul îi cerea într-o conferinţă de presă colegului său Mazăre să-şi demonstreze sloganul din campania premergătoare alegerilor parlamentare din 2008 şi să spună ce a făcut. „Îi cer lui Radu Mazăre să comenteze acea lozincă folosită la alegerile generale de anul trecut: «Unii se ceartă, noi construim!». Să ne spună cine se ceartă şi cine construieşte. Am să-i solicit asta la fiecare conferinţă de presă la care voi participa... până ne va lămuri", spunea Haşotti, pentru prima şi ultima dată atunci, în septembrie 2009.

Câteva luni mai târziu, pe 3 decembrie 2009, în materialul „Haşotti: Mazăre... cu chirie? O fi mai amarat si el", senatorul infirma zvonurile potrivit cărora între Radu Mazăre şi el există o relaţie foarte apropiată şi că l-ar fi vizitat acasă pe liderul PSD Constanţa. „Nu am fost niciodată acasă la Radu Mazăre. Nici nu ştiu unde locuieşte... Cu chirie? O fi mai amărât şi el. Şi nici n-am de gând să mă duc. Relaţia mea cu Radu Mazăre este de colaborare la alegerile prezidenţiale care vor avea loc duminică. Nu e o relaţie de prietenie pentru a ne putea vizita acasă", a menţionat liderul grupului PNL din Senatul României.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii