Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administraţia locală nu a făcut reducerile bugetare conform legii?!

ro

28 Oct, 2010 00:00 1436 Marime text
top_cheltuieli.jpgÎn topul judeţelor care au tăiat cel mai mult cheltuielile cu salariile se află şi Constanţa, însă este situată pe locul opt la nivel naţional.

Conducătorii Constanţei nu au reuşit să facă faţă cerinţelor unei legi, cu toată că sute de angajaţi din sistemul bugetar constănţean au ajuns pe drumuri.
Prin OUG nr. 63/2010 se cerea reducerea cheltuielilor şi a personalului din instituţii cu 25%. Reprezentanţii administraţiei publice locale, în frunte cu Radu Mazăre, şi ai administraţiei publice Judeţene, prin liderul Nicuşor Constantinescu, au ajuns pe locul opt din zece, cu o reducere totală de 13,63%. Pe primul loc se află municipiul Bucureşti, cu o scădere de 21,6%, după cum arată datele transmise de Ministerul Finanţelor Publice (MFP). Majoritatea judeţelor însă au tăiat de patru ori mai puţin, reducerile din sectorul bugetar ajungând la doar 5%. Ce s-ar fi întâmplat, însă, dacă reducerile ar fi ajuns la 25%, aşa cum era cerut iniţial? Pe hârtie, potrivit unei liste validate de la Bucureşti, trebuiau să plece de la Consiliul Judeţean un număr de 203 angajaţi, organigrama fiind stabilită pentru 668 posturi, iar 797 de bugetari trebuiau disponibilizaţi din primăriile din judeţ, inclusiv din municipiul Constanţa. Printr-un calcul, ar însemna că au rămas fără loc de muncă 1.000 de persoane, însă, din moment ce nu s-a atins reducerea de 25%, înseamnă că undeva pe drum s-a întâmplat ceva. Aşadar, din datele furnizate de către MFP, rezultă că din măsurile dispuse nu s-au dus la îndeplinire decât 60%. Prin urmare, întrebarea care se ridică este unde sunt celelalte 40 de procente?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii