Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

American Corner din cadrul Universitatii Ovidius Constanta continua seria de activitati

ro

20 Mar, 2009 23:07 879 Marime text

American Corner din cadrul Universitatii Ovidius Constanta continua seria de activitati, punand accent pe teme privind mari scriitori americani si va trimite atasat trei anunturi pentru aceste activitati care vor avea loc astfel:

 ARTHUR MILLER, marti 24.03.2009, de la ora 12:00.
JOHN STEINBECK, miercuri 25.03.2009, de la ora 10:00 
ERNEST HEMINGWAY, miercuri 08.04.2009, de la ora 09:00


ARTHUR MILLER

American Corner cu sprijinul Catedrei de Engleza, Universitatea Ovidius – Constanta, va organiza marti, 24 martie, la ora 12:00 vizionarea filmului The Crucible (1996) in regia lui Nicholas Hytner, dupa piesa cu acelasi titlu scrisa de Arthur Miller. Acest dramaturg, laureat al unor importante premii literare, este un reprezentant de seama al realismului american din secolul XX. A scris un numar considerabil de piese de teatru, printre cele mai cunoscute fiind “Death of a Salesman”. Evenimentul va fi deschis de Lect. Dr. Ludmila Martanovschi cu o prezentare a operei acestui autor. Va urma vizionarea filmului amintit cu Daniel-Day Lewis si Winona Ryder. Filmul a fost nominalizat pentru doua Oscaruri precum si pentru alte premii. Dupa vizionare, studentii de la specializarea Studii Americane, anul III, Universitatea Ovidius vor discuta posibilele paralele ale perioadei puritane din New England, surprinsa in film, cu alte momente din istoria americana. Se va pune la dispozitia studentilor o mica expozitie cu carti de Arthur Miller si materiale informative despre cultura si viata din Statele Unite.

 ERNEST HEMINGWAY

American Corner sub auspiciile Catedrei de Engleza, Universitatea Ovidius – Constanta, va invita miercuri, 08 aprilie, la ora 9 la vizionarea filmului For Whom the Bell Tolls (1943) de Sam Wood, cu Gary Cooper si Ingrid Bergman, filmul castigand un premiu Oscar si  doua premii Golden Globe. In deschidere Lect. Dr. Ludmila Martanovschi va introduce opera lui ERNEST HEMINGWAY, dupa al carui roman a fost ecranizat filmul. Acest cunoscut romancier si nuvelist a primit  Premiul Nobel pentru Literatură în 1954. A ramas in literatura americana cu opere ca A Farewell to Arms si The Old Man and the Sea. Dupa vizionarea filmului, studentii de la specializarea Studii Americane, anul II, Universitatea Ovidius, vor fi invitati sa compare romanul si adaptarea lui cinematografica, sa discute caracteristicile eroului lui Hemingway, precum si felul cum se raporteaza la un film din anii 1940. De asemenea participantii vor avea ocazia sa vada cartile scrise de acest autor, care apartin centrului American Corner Constanta, si sa beneficieze de brosurile si revistele care cuprind informatii despre viata si cultura din Statele Unite, oferite de gazde.

JOHN STEINBECK

American Corner si Catedra de Engleza, Universitatea Ovidius – Constanta, isi propun ca prin activitatea de miercuri, 25 martie, de la ora 10:00 sa evoce opera lui JOHN STEINBECK, scriitor american, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1962. Evenimentul va fi deschis de Lect. Dr. Ludmila Martanovschi, care le va vorbi participantilor despre temele cele mai marcante ale operei acestui autor. Va urma vizionarea filmului The Grapes of Wrath (1940) regizat de John Ford. Avandu-l in rolul principal pe Henry Fonda, filmul a castigat doua premii Oscar si alte nominalizari.
 
The Grapes of Wrath (1939), considerat cel mai bun roman al scriitorului, prezinta o călătorie facuta de o familie de okies (fermieri săraci izgoniţi din Oklahoma) în migraţia lor spre vest, în căutare de lucru pe pamanturile fertile ale Californiei in anii 1930. Odiseea personajelor inspirata de evenimente reale a avut un ecou larg în momentul publicarii si a devenit foarte controversata mai tarziu.
La acest eveniment vor fi invitati studentii de la specializarea Studii Americane, anul II de la Facultatea de Litere, Universitatea Ovidius, care, dupa vizionare, vor purta o discutie pe marginea filmului cu profesorul coordonator, apoi, daca doresc,  vor putea rasfoi si imprumuta cartile scrise de John Steinbeck, aflate in dotarea American Corner. La final se vor distribui reviste si brosuri despre Statele Unite.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii