Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Senat - Comisia pentru egalitate de sanse - 8.04.2016

ro

08 Apr, 2016 13:43 2636 Marime text
Comisia pentru Egalitatea de Şanse din Senatul României a sesizat situaţia explozivă din Spitalul Judeţean Constanţa referitoare la închiderea Secţiei de Radioterapie a (SCJU) Constanţa, fapt care duce la riscul ca  bolnavii de cancer să își piardă viața ca urmare a stopării tratamentului. Managerul Spitalului Judeţean Constanţa, Dănuţ Căpăţână, a acţionat tipic româneşte şi s-a acoperit de hârtii prin care a informat autorităţile de situaţia existentă.

Conducerea spitalului s-a comportat în mod indolent, nepăsându-i de faptul că se poate ajunge la această tragedie, că nu a informat parlamentarii locali şi nu a făcut conferinţe de presă de-a lungul celor patru ani în care a ştiut unde se poate ajunge şi, mai mult decât atât, într-o asemenea situaţie a plecat la cursuri de perfecţionare la Boston fără a se mai interesa de evoluţia lucrurilor.

Având în vedere cele prezentate mai sus, vă rog să dispuneţi de urgenţă demiterea managerului spitalului pentru indolenţă şi neimplicare efectivă în rezolvarea problemei.

De asemenea, având în vedere că reprezentanţii ministerului care au primit documente referitoare la situaţia spitalului au avut aceeaşi atitudine indolentă ca şi managerul spitalului, vă solicit să demiteţi şi funcţionarii Ministerului Sănătăţii care nu s-au implicat în rezolvarea acestei probleme, dacă nu au fost deja disponibilizaţi.

Aştept din partea dumneavoastră o reacţie rapidă şi fermă precum şi prezentarea publică, în regim de urgenţă, a măsurilor dispuse.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii