Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Enzimele şi rolul lor în organismul uman

ro

27 May, 2014 10:14 2557 Marime text

Adepţii dietelor bazate pe „alimente vii”, crude, neprelucrate termic, sunt cei care beneficiază cel mai bine de aportul de enzime. Acestea sunt substanţele care garantează absorbţia corectă a vitaminelor şi nutrienţilor din hrană, determinând cele mai importante procese fizice, metabolice şi regeneratoare, precum digestia, detoxifierea şi chiar imunitatea. Funcţionarea oricărui organism viu depinde de cantitatea de enzime din corp.
Astfel, în cazul în care aportul de enzime este scăzut, coprul este mult mai predispus la dezvoltarea afecţiunilor, cel mai comun exemplu fiind apariţia răcelililor frecvente.
În organismul uman există trei tipuri de enzime: metabolice, digestive şi alimentare, obţinute din aceste alimente vii. Alimentele îşi pierd aceste proprietăţi când sunt preparate termic la o temperatură mai înaltă de 47 de grade. Enzimele pot fi preluate foarte uşor din măsline, miere, varză, struguri, smochine, curmale, banane, avocado, papaya, kiwi, mango sau nuci, toate în stare natuală. Numărul de enzime este în continuă scădere odată cu înaintarea în vârstă. S-a demonstrat că o persoană care are 70 de ani are de 30 de ori mai puţine enzime decât o persoană de 30 de ani.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii