Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 90 – 30 martie 2022 Astăzi sărbătoresc minidozele

ro

30 Mar, 2022 10:08 1374 Marime text
Există câteva tipuri de substanțe în corpul nostru, care sunt necesare (chiar vitale) în doze foarte mici. Îmi place să le numesc ”minidoze”, pentru că este vorba de cantități ridicol de mici, pentru care am inventat fel și fel de nume ale unităților de măsură (micrograme, nanograme etc). Mă refer la substanțele pe care le numim vitamine, hormoni sau oligoelemente (minerale), dar și la enzime digestive și alte substanțe importante, catalizatori ai reacțiilor de oxidare ale corpului.

Medicina modernă a reușit să dozeze abia în ultimii ani multe dintre substanțele din corp și cu toată tehnologia prezentului, încă înțelege prea puțin modul creativ și intricat în care toate aceste substanțe conlucrează pentru obținerea echilibrului numit sănătate.

Am observat asta din modul foarte stângaci în care este folosită așa numita vitamina C, care nu este altceva decât un complex de substanțe cu anumite acțiuni protectoare asupra corpului. Variatele forme de vitamina C disponibile în tablete, pudre și siropuri sunt departe de a reprezenta nevoia reală a corpului omenesc. Noroc pentru noi că vine primăvara, și odată cu ea, apar realele surse de vitamina C, în plantele Naturii (fructe și legume).

Pentru menținerea stării de bine, în general, avem nevoie de minidoze în multe aspecte ale vieții noastre:
- În planul mental, avem nevoie de minidoze de cuvinte binevoitoare, repetate zilnic, pentru a forma un bagaj constant de vibrații echilibrate: te rog să mă ierți, îmi permiteți să fac asta?, mulțumesc, apreciez; sunt recunoscătoare că….Tot aici avem nevoie de minidoze de învățare, de descoperit aspecte noi despre viață și lume, de a înțelege puțin mai mult Jocul, așa cum este.
- În planul emoțional, avem nevoie de minidoze de simțul umorului, pentru a expune farsa numită ”viața adultă serioasă”. Dacă suntem în pană de ironie, putem să urmărim marii comedianți ai lumii, care sunt disponibili pe Internet. Datorită lor, știm că nimic din ce facem ca oameni nu este chiar atât de serios încât să nu putem să râdem copios pe seama sa.
- În planul social, avem nevoie de minidoze de interacțiune umană cu persoane pozitive, cu care să facem schimburi de informații utile și practice pentru ajustarea și îmbunătățirea continua a vieții.
- În planul fizic, avem nevoie zilnic de minidoze de mișcare și comportament sănătos, pentru a ne menține fluiditatea mediului intern al corpului și flexibilitatea tuturor părților sale componente. Vă propunem, pentru luna aprilie, un program nou și interesant împreună cu studioul Pilates Vitality Constanța, intitulat chiar așa ”Minidoze de mișcare și sănătate”.
- https://vitalitystudio.ro/minidoze-de-miscare-sanatate.../

De două ori pe săptămână, facem mișcări și ne dinamizăm, fără să fie nevoie de saltea, spațiu special dedicat sau orice altă recuzită. Acolo unde suntem, ne conectăm la grup și timp de 15 minute ieșim din povestea colectivă și ne ocupăm de corpul fizic. Învățând cum să-l susținem cu plante vindecătoare și oferindu-i atenția noastră iubitoare.

Dacă doriți să faceți mai mult pentru corpul fizic, să vă ocupați intensiv și mai temeinic de bunăstarea lui, puteți participa suplimentar și la cursul de începători Pilates, care va porni tot la debutul lunii aprilie https://vitalitystudio.ro/curs-incepatori-pilates/.
Minidoze de învățare a unei tehnici extraordinare, care a ajutat și continuă să ajute sute și mii de oameni să-și recapete sănătatea și echilibrul.

Minidozele ne mențin într-o stare de prezență și atenție pentru corp și viața noastră.
Luna martie, foarte provocatoare și destul de haotică ca și energie, se apropie de final. Ne pregătim să începem o altă lună calendaristică, ce se anunță interesantă, pentru că începe pe 1 aprilie cu o lună nouă în Berbec și se finalizezază pe 30 aprilie cu o lună nouă în Pești, alăturată unei eclipse parțiale de soare. Adică urmează ceva destul de intens, și ne face bine să fim în formă, pregătiți și deschiși pentru a absorbi vibrațiile ce urmează să fie eliberate în lume de toate aceste influențe astrale.

Astăzi sărbătoresc minidozele din viața mea oprindu-mă periodic în cursul zilei din orice fac, pentru 5-10 minute și respirând, contemplând Natura, ieșind în aer liber sau pur și simplu, fredonând un cântecel. Orice rupe firul continuu al lanțului ”muncă – acasă – muncă – acasă”.
Nu este nevoie de mult pentru a fragmenta un monolit aparent puternic.

Picătură cu picătură, putem să structurăm obiceiuri sănătoase sau putem să ne degradăm, fără să realizăm ce facem. Este același mecanism al minidozelor. Unii îl numesc ”picătura chinezească”, dar personal prefer ”minodozele”.
Să avem cu toții o zi cât mai lină și cu minidoze de însuflețire și vitalitate,
Cu iubire, tuturor!

Articol și foto preluate de pe facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii