Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:38 24 09 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Perele ajută la menținerea sănătății ochilor

ro

05 Jun, 2018 00:00 205 Marime text
Perele sunt fructe delicioase ce conțin apa în proporție de 80%, fibre, fier, vitamina C, vitamina A, vitamina E, vitamine din complexul B, acid folic, enzime, antioxidanți și minerale precum zinc, sodiu, clor, calciu, magneziu, potasiu, cupru și mangan. Au un indice glicemic redus (30), motiv pentru care sunt digerate și absorbite mult mai lent față de alimentele care au un indice glicemic mediu sau mare, informează Agerpres.ro .
 
Din pere se pot prepara dulcețuri, compoturi, mâncăruri, deserturi etc.
 
Pentru a beneficia de proprietățile acestor fructe delicioase se recomandă consumul cu tot cu coajă.
 
Atât para în sine cât și sucul de pară sunt adevărate medicamente naturiste pentru organism.
 
Pentru un sistem imunitar crescut se recomandă consumul de pere regulat datorită antioxidanților ce se regăsesc în compoziția acestor fructe.
Cunoscute ca fructe hipoalergenice, perele nu sunt de natură să cauzeze reacții alergice.
De aceea se recomandă consumul de pere chiar și la copiii de vârste foarte mici. Totodată, ele pot fi utile în tratarea inflamației mucoaselor, în tulburările cronice, artrită și gută.
 
Perele sunt recomandate în prevenirea obezității, diabetului și a bolilor coronariene.
 
Dintre toate fructele, perele au cel mai scăzut indice glicemic, fapt pentru care sunt indicate persoanelor care suferă de diabet. Aceste fructe constituie și desertul ideal pentru persoanele supraponderale, fiind recomandate celor care doresc să slăbească și sunt la dietă. Pe lângă morcovi, și perele ajută la menținerea sănătății ochilor. Potrivit unui studiu publicat în Arhivele de Oftalmologie, 3 porții de fructe consumate în fiecare zi reduc cu 36% riscul de apariție a degenerescenței maculare, cauza principală în pierderea vederii la persoanele în vârstă.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii