Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:54 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acupunctura, tratament alternativ pentru o mulţime de afecţiuni

ro

13 May, 2014 17:54 1551 Marime text


Acupunctura este procedura prin care sunt introduse în anumite puncte ale pielii şi ţesuturilor corpului, ace metalice foarte fine, cu vârf sferic, sterile.
Afecţiunile pe care acupunctura le poate trata sunt certificate încă din anul 1975 de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Această listă cuprinde un număr impresionant de boli la care se adaugă şi eliminarea stresului, controlul greutăţii şi chiar combaterea ameţelilor şi a stărilor de vomă generate de chimoterapie sau a altor terapii intensive.
Numărul de şedinţe în urma cărora tratamentul prin acupunctură începe să dea rezultate depinde de severitatea afecţiunilor. Astfel, efectele pot apărea din prima zi sau abia din cea de-a patra săptămână de practică. O şedinţă durează, în medie, 11 minute neîntrerupte.
Pot fi tratate prin acupunctură afecţiuni reumatismale, cardiovasculare, oftalmologice sau digestive. Este, de asemenea, eficientă în tratarea hipertensiunii arteriale, poate creşte toleranţa la efort şi chiar are capacitatea de a îmbunătăţi circulaţia sanguină.
Deşi este o metodă noninvazivă, acupunctura este interzisă femeilor însărcinate. De asemenea, există contraindicaţii pentru persoanele cu diferite leziuni la nivelul pielii şi pentru bolnavii de cancer cu tumori de suprafaţă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii