Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD - Scrisoare deschisa europarlamentari - cazul Botis - 20.04.2011

ro

20 Apr, 2011 18:21 1140 Marime text

Demisionarul ministru al Muncii, Ioan Botiş, a reuşit "performanţa" de a direcţiona fonduri europene către o asociaţie a cărei consilieră a fost, până ieri, tocmai soţia ministrului. Suntem în faţa unui conflict de interese evident. Aceasta asociaţie a primit fonduri europene imediat după numirea domnului Botiş în funcţia de ministru! Domnul Botis a reactionat, prin demisie, doar dupa ce presiunea publica a crescut, si nu la solicitarea propriului partid.

Ati avut sansa, domnilor colegi, sa luati atitudine in aceste zile, intr-un caz care se potriveste perfect discursului pe care il clamati despre integritate morala. Din pacate, nu ati facut-o. Ati tacut complice, stimati colegi, in aceste zile, si ati dat impresia de duplicitate si demagogie.

Daca doriti sa demonstrati ca aveti cu adevarat un atasament fata de principii si fata de standarde morale mai ridicate, va invitam sa va alaturati eforturilor noastre de a prezenta acest caz organelor de control ale OLAF, deja sesizate, care trebuie sa continue cercetarile chiar si acum, cand domnul Botis a demisionat.

Nu v-ati alaturat celor care au cerut demisia sau demiterea domnului Botis, desi in momentul aparitiei scandalului Severin, ati dat dovada de foarte multa promptitudine. Reamintim ca, in acel caz, PSD a reactionat politic ferm si rapid, si nu a asteptat ca presiunea publica sa duca la demiterea domnului Severin. In prezent insa, dumneavoastra nu ati exprimat inca nici o pozitie publica vizibila in legatura cu un caz mult mai grav, mult mai clar si mult mai direct legat de interesele Romaniei, care risca chiar aplicarea de sanctiuni in sensul scaderii sumelor alocate proiectelor derulate prin fonduri europene in urma unor astfel de dezvaluiri.

Daca nu veti lua atitudine in acest caz, va vom cere sa il includeti pe domnul Botis in grupul dumneavoastra de reformatori, alaturi de domnul Sever Voinescu, a carui complicitate la fraudarea votului la Legea pensiilor nu pare sa ii fi stirbit nimic din pretuirea pe care i-o acordati.

Încheiem această scrisoare cu speranţa sinceră că veţi reacţiona în cele din urma in legatura cu acest caz clar.

Corina Cretu (europarlamentar, vicepresedinte PSD)

Catalin Ivan (europarlamentar, lider al delegatiei PSD la Parlamentul European)

20.04.2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii