Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:47 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a inculpatilor PLESCA MUGUR si CARAPCEA VIOREL

ro

24 Apr, 2010 03:53 1514 Marime text

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, a dispus prin rechizitoriu din data de 23 aprilie 2010, trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpaţilor PLEŞCA MUGUR şi CARAPCEA VIOREL, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

- omor calificat şi omor deosebit de grav, prev. de art. 174 rap. la art.175 lit. h, rap. la art. 176 lit. d C.pen.;

- tâlhărie prev. de art. 211 alin. 1, 2 lit. b şi alin. 21 lit. a, c Cp.;

- viol prev. de art. 197 alin. 1, 2 lit. a cu aplic. art. 33 lit. a C.pen.

În sarcina inculpaţilor s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

În dimineaţa zilei de 02 noiembrie 2009, martorul D. M. din Constanţa , cartierul Palazu Mare, a constatat că vecina sa Aanei Maria care locuia într-un imobil vecin, nu a mai fost văzută în curte de două zile, fapt pentru care privind mai atent spre locuinţa acesteia a văzut că fereastra din spatele casei era deschisă, iar pe sol se aflau împrăştiate mai multe cioburi de geam. Părându-i suspect modul în care arăta locuinţa vecinei sale, martorul a solicitat concursul altor două vecine, pe care le-a rugat să meargă împreună la locuinţa vecinei sale Aanei Maria pentru a vedea ce s-a întâmplat.

Pătrunzând în locuinţă, martorii au găsit-o pe Aanei Maria decedată şi acoperită cu salteaua unei canapele de dormit, fapt pentru care au anunţat salvarea şi organele de poliţie.

La faţa locului, organele de urmărire penală au constatat că victima Aanei Maria prezenta un traumatism facial acut deschis, iar în zona superioară a toracelui un număr de 11 plăgi tăiate/înţepate, grupate de formă liniară, cu dimensiuni între 1-2,5 cm.

În apropierea victimei, au fost găsite un mâner de cuţit, o lamă de cuţit, cu lungimea de 10 cm şi o stinghie de pat cu urme de sânge, fapt pentru care acestea au fost ridicate în vederea expertizării biologice.

Cadavrul victimei a fost ridicat şi transportat la morga Cimitirului central Constanţa unde s-a procedat la efectuarea necropsiei.

Din raportul medico-legal de necropsie din 03.12.2009 al Serviciului Judeţean de Medicină Legală Constanţa, a rezultat că moartea victimei Aanei Maria a fost violentă, datorându-se insuficienţei cardio-respiratorii acute prin hemopneumotorax bilateral şi hemopericard, urmare unor plăgi multiple tăiate/înţepate toracice cu interesare pulmonară, vase mari de la baza cordului, cardio-pericardică. Între leziunile cardio - vasculo - pulmonare şi deces există legătură directă, imediată de cauzalitate.

Leziunile de violenţă constatate de autopsie s-au putut produce cu puţin timp, anterior decesului, prin loviri repetate cu un corp tăietor/înţepător, lovire cu şi de corpuri dure şi prin comprimare digitală.

Corpul tăietor/înţepător (tip cuţit sau similar) are o singură muchie tăioasă, lăţimea maximă de circa 2,5 cm, progresivă de la vârf spre mâner, iar lungimea lamei minim 15 cm. La examenul secreţiei vaginale s-a stabilit prezenţa spermei în vagin, iar la examenul secreţie anală s-au constatat prezenţa spermatozoizi, ceea ce demonstrează întreţinerea unui raport sexual anal recent.

În urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit faptul că victima locuia singură în acest imobil, de circa 5 ani, după moartea soţului şi deseori mergea şi înnopta la o prietenă, mama inculpatului PLEŞCA MUGUR, deoarece victimei îi era frică de hoţi.

În cursul urmăririi penale au fost identificaţi ca autori ai faptelor inculpaţii PLEŞCA MUGUR şi CARAPCEA VIOREL, cel dintâi recunoscând faptele comise chiar din primele declaraţii şi precizând că acestea au fost comise împreună cu prietenul său CARAPCEA VIOREL.

De asemenea, inculpatul PLEŞCA MUGUR a declarat că în seara de 31.10.2009 împreună cu inculpatul CARAPCEA VIOREL au consumat băuturi alcoolice la locuinţa acestuia din urmă unde se afla şi un minor în vârstă de 16 ani.

Profitând de faptul că minorul adormise, cei doi inculpaţi au plecat în jurul orelor 01,00 noaptea cu intenţia de a sustrage bani din locuinţa victimei ştiind că aceasta primise pensia cu câteva zile în urmă.

Astfel cei doi inculpaţi au pătruns în locuinţa victimei prin forţarea ferestrei, pe care inculpatul CARAPCEA VIOREL a dislocat-o din zid cu mâinile acoperite de mâneca hainei pentru a nu lăsa urme.

Ajungând în camera în care dormea victima Aanei Maria, inculpaţii au luat rezoluţia infracţională de a întreţine raport sexual cu aceasta. Astfel, prin violenţă fiecare a luat-o de câte o mână şi au trântit-o pe podeaua locuinţei, unde inculpatul CARAPCEA VIOREL i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnul în regiunea feţei şi astfel a reuşit să-i tragă pantalonii până la genunchi, întreţinând raport sexual cu aceasta, timp în care inculpatul PLEŞCA MUGUR căuta, pe masa din cameră, bani sau alte valori şi negăsind, a luat un pachet cu ţigări, nedesfăcut.

La rândul său, şi inculpatul PLEŞCA MUGUR a întreţinut prin violenţă raport sexual cu victima.

Recunoscându-i pe inculpaţi, victima i-a ameninţat că o să-i reclame la Poliţie, fapt pentru care aceştia au hotărât să o omoare.

Inculpatul CARAPCEA VIOREL a lovit-o pe Aanei Maria cu o stinghie de pat, de mai multe ori în zona capului, iar inculpatul PLEŞCA MUGUR i-a aplicat cu un cuţit mai multe lovituri în zona toracelui, până când s-a rupt în două lama cuţitului, inculpatul suferind la rândul său tăieturi la mâna stângă.

După ce au agresat victima în modalitatea descrisă mai sus, inculpaţii au scos-o în marchiza locuinţei şi au acoperit-o cu salteaua unei canapele de dormit, după care au părăsit locul faptei.

Dosarul se află în curs de judecată pe rolul Tribunalului Constanţa.

BIROUL DE PRESĂ

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii