Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:33 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele

ro

07 Apr, 2016 12:29 726 Marime text

La data de 07.04.2016, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii STAN AURELIAN şi DOBRUŞ VICENŢIU-ALEXANDRU, ambii cercetaţi în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut în sarcina inculpaţilor faptul că:

În noaptea de 05.12.2015, în jurul orei 04.00, împreună cu alţi doi autori necunoscuţi, au agresat-o pe persoana vătămată F. M. în timp ce se afla pe b-dul Tomis din mun. Constanţa, în apropierea clădirii Instituţiei Prefectului, aducând-o în stare de inconştienţă, aplicându-i electroşocuri şi lovind-o cu pumnii, picioarele şi alte corpuri dure, cauzându-i leziuni traumatice care necesită pentru vindecare un număr de 130-140 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, fapta fiind comisă în scopul producerii acestor consecinţe, prin violenţele comise de cei patru, fiind tulburată ordinea şi liniştea publică.

 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii