Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat pentru afaceri strategice, Dan Neculăescu, la deschiderea seminarului regional Proliferation Security Initiative

ro

16 Nov, 2016 15:10 1640 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Dan Neculăescu, a participat astăzi, 16 noiembrie 2016, la deschiderea seminarului regional organizat sub auspiciile Iniţiativei de Securitate în domeniul Proliferării (PSI) şi găzduit de România.
 
În intervenţia sa, secretarul de stat pentru afaceri strategice a semnalat importanţa desfăşurării evenimentului în România și a evidențiat că organizarea sa confirmă eforturile susţinute pe plan naţional dedicate combaterii proliferării, dar și interesul şi capacitatea ţării noastre de a dezvolta dimensiunea regională în acest scop. Totodată, a subliniat că seminarul reprezintă o oportunitate de aprofundare a colaborării între autorităţile din statele din regiune, venind să substanțieze experiența dobândită deja de România, inclusiv prin organizarea recentă, la București, a exercițiului regional OLYMPUS, dedicat combaterii terorismului nuclear. 
 
Seminarul regional PSI se va desfăşura la București, în perioada 16-18 noiembrie 2016, şi va oferi posibilitatea de evaluare a interoperabilității existente între statele din regiune în domeniul contra-proliferării şi de a determina în ce măsură acestea implementează principiile PSI. Evenimentul reuneşte reprezentanţi din Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Serbia, SUA şi Ucraina, precum și ai unor structuri europene cum ar fi Agenţia Spaţială Europeană.
 
  Informaţii suplimentare:
Iniţiativa de Securitate în domeniul Proliferării (PSI) a fost lansată oficial de SUA în 2003 şi este destinată combaterii proliferării armelor de distrugere în masă (WMD), prin blocarea transferurilor ilicite pe toate căile de transport (terestru, aerian, naval), folosind în acest scop o întreagă gamă de instrumente contra-proliferare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii