Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului Teodor Baconschi la Alba Iulia Business Forum

ro

16 May, 2011 22:21 541 Marime text

Ministrului Afacerilor Externe Teodor Baconschi va participa marţi, 17 mai 2011, la Alba Iulia Business Forum - "Smart and sustainable cities and regions", eveniment organizat în parteneriat cu primăria oraşului Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba, Institutul World Trade Center şi Fundaţia Steinbeis din Baden-Württemberg.

Forumul se derulează pe parcursul a două zile (16 - 17 mai) şi face parte din seria de evenimente care se subsumează angajamentelor pe care România şi le-a asumat în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării - model de cooperare regională la nivel european care implementează noul concept de coeziune teritorială inclus în Tratatul de la Lisabona.

Scopul evenimentului este crearea unei platforme de discuţii pentru toţi actorii interesaţi să dezvolte proiecte şi parteneriate strategice la nivel european, în cadrul Strategiei dunărene. Evenimentul se adresează cu precădere mediului de afaceri din două regiuni de dezvoltare ale României (centru şi nord-vest), dar şi reprezentanţilor societăţii civile, federaţiilor şi sindicatelor din sectoarele de activitate vizate.

Evenimentul se bucură de prezenţa coordonatorilor naţionali ai Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, coordonatorilor de domenii prioritare, unor reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai Parlamentului European şi altor instituţii comunitare.

Dialogul dintre participanţi se va concentra asupra platformelor tehnologice europene, în scopul de a propune Comisiei Europene cele mai adecvate instrumente de elaborare şi implementare de proiecte concrete cu impact transfrontalier cu relevanţă pentru regiunile de dezvoltare ale României, în vederea facilitării accesului cât mai rapid la finanţarea europeană.

Agenda Forumului va cuprinde sesiuni plenare, în cadrul cărora vor fi abordate teme, acţiuni şi proiecte prioritare din cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării şi grupuri de lucru tematice, care vor aborda următoarele subiecte: turism, cultură, sănătate, cercetare, inovare, industrie, energie regenerabilă, finanţare şi modalităţi de implementare.

Prin organizarea unor astfel de evenimente, Ministerul Afacerilor Externe, în calitate de coordonator naţional, vine în întâmpinarea necesităţii de a asigura o bună colaborare între actorii implicaţi şi o mai mare coerenţă, la nivel naţional, a tuturor acţiunilor şi proiectelor desfăşurate de România, ca parte a Strategiei dunărene.

România a contribuit semnificativ la adoptarea acesteia, fiind şi co-iniţiatoarea acestui proiect regional, alături de Austria. În prezent aceasta reprezintă o prioritate a Guvernului României având în vedere potenţialul semnificativ de dezvoltare durabilă a regiunii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii