Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul ministrului delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, cu ocazia Zilei Naţionale a României

ro

01 Dec, 2016 09:56 1632 Marime text
1 Decembrie este ziua în care ne sărbătorim valorile, moștenirea culturală și pe cea istorică, oriunde ne-am afla, în România sau în străinătate.
 
În 1918, la încheierea războiului, înaintașii noștri au înfăptuit unirea pe soclul de jertfe și sacrificii ale celor care au dus greul Marelui Război. Astăzi, cu gândul la ceea ce ei au reușit, în pofida tuturor greutăților ce păreau de netrecut, este rândul nostru să ne amintim că unirea face puterea.
 
Într-o lume în transformare, avem nevoie mai mult decât oricând să rămânem împreună, să ne cunoaștem și recunoaștem valorile și să ne întărim încrederea pornind de la ceea ce suntem capabili să realizăm. Împreună, cei de acasă și cei plecați peste granițe, putem construi un viitor mai bun pentru țară și pentru copiii noștri.
 
Respectăm alegerea fiecăruia de a trăi acolo unde crede că își poate împlini propriul proiect de viață. În același timp, rămânem legați de România, ne interesează ceea ce se întâmplă acasă și am dori să participăm, chiar și de la distanță. Împreună putem construi între stat și românii din afara țării un parteneriat bazat pe încredere, respect și solidaritate, un parteneriat pentru dezvoltarea României. 
 
Avem nevoie acum, mai mult decât oricând, să regăsim voința și puterea înaintașilor noștri, pentru a depăși dezbinarea, a respinge tentația fricii sau neîncrederii și a ne uni, pentru a rămâne conectaţi cu țara, a avea înțelepciunea de a învăța unii de la alții și de a continua să contribuim la binele de azi și de mâine.
 
Cunoscând dorințele, idealurile și entuziasmul multora dintre dumneavoastră, am convingerea că putem reuși. Fiecare dintre noi suntem responsabili pentru prestigiul și reputația țării.
 
La mulți ani, România!
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii