Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marcarea a 50 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice la nivel de ambasadă între România și Canada

ro

03 Apr, 2017 12:07 2617 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea astăzi, 3 aprilie 2017, a 50 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice la nivel de ambasadă între România și Canada.
 
Relațiile între cele două țări, caracterizate inițial de pragmatism și colaborare punctuală în cadrul organizațiilor internaționale, s-au dezvoltat continuu în ultimele decenii în baza unor coordonate bine definite: valori euro-atlantice și interese comune, atașament împărtășit față de familia Francofoniei și prezența unei importante comunități românești pe teritoriul canadian.
 
Legăturile româno-canadiene sunt marcate de proiecte de cooperare în plan politico-militar și economic, precum și de un consistent dialog politic. Canada reprezintă un aliat important al României în cadrul NATO, care contribuie la măsurile organizației de reasigurare a aliaților din Europa de Est, inclusiv la exercițiile comune de instruire și antrenament, cu participare aliată, desfășurate în România.
 
Eliminarea, în acest an, a obligativității vizelor de scurtă ședere pentru cetățenii români care călătoresc în Canada în scop turistic și de afaceri, va contribui la amplificarea și diversificarea relațiilor bilaterale și fructificarea întregului potențial de cooperare transatlantic.
 
Ministerul Afacerilor Externe își exprimă convingerea că relațiile dintre România și Canada se vor consolida și aprofunda, având în vedere intrarea în vigoare, în scurt timp, a Acordului economic și comercial cuprinzător între Uniunea Europeană și statele sale membre, pe de o parte, și Canada, pe de altă parte (CETA) şi a celui de Parteneriat Strategic între UE şi Canada (SPA).
 
 
Informații suplimentare:
 
Relațiile bilaterale la nivel de ambasadă au fost stabilite la 3 aprilie 1967.
Între cele două țări au loc contacte periodice de nivel, pe linie de stat, guvernamentală, parlamentară și al autorităților locale.
Relațiile diplomatice între România și Canada au fost stabilite la 16 august 1919, prin înființarea Consulatului General al României la Montreal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii