Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea de lucru a ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu Grupul ambasadorilor din America Latină şi Caraibe acreditaţi în România

ro

29 Nov, 2013 19:52 769 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut astăzi, 29 noiembrie 2013, o întrevedere de lucru cu Grupul ambasadorilor din America Latină şi Caraibe acreditaţi în România (GRULAC). Au participat ambasadorii din Brazilia, Argentina, Uruguay, Peru, Venezuela, Cuba şi Mexic.
 
Cu această ocazie au fost discutate stadiul şi perspectivele relaţiilor României cu statele latino-americane şi caraibiene, precum şi al dialogului inter-regional UE – America Latină şi Caraibe.
 
Ministrul Titus Corlăţean a apreciat bunele relaţii bilaterale, cu accent pe dinamica înregistrată în domeniul economic în ultimii ani. A subliniat, totodată, existenţa unor importante resurse de creştere în ce priveşte cooperarea în industria energetică, a petrolului şi gazelor, transportului feroviar, agriculturii şi în IT.
 
În context, au fost menţionate contribuţiile României la conturarea unor politici ale Uniunii Europene de cooperare bi-regională, precum şi în relaţiile bilaterale cu statele din America Latină.
De asemenea, a avut loc un schimb de opinii asupra unor elemente de actualitate ale politicii externe româneşti, cum ar fi Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius şi relaţiile regionale şi bilaterale cu China.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii