Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Ministerul Afacerilor Externe Vizită oficială a secretarului de stat pentru afaceri globale, Carmen Burlacu, în Malaysia 28 august 2014

ro

28 Aug, 2014 13:08 968 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri globale, Carmen Liliana Burlacu, a efectuat, în perioada 26-27 august 2014, o vizită oficială în Malaysia. Cu această ocazie a avut o serie de întrevederi cu ministrul de externe, procurorul general, consulii onorifici ai României în Malaysia şi membri ai comunităţii româneşti din această ţară. 

În cadrul întrevederii cu Dato  ‘Sri Anifah Hj. Aman, ministrul afacerilor externe al Malaysiei, a fost trecută în revista agenda bilaterală.  Cele două părţi au fost de acord asupra necesităţii impulsionării dialogului politic, prin contacte semnificative la nivel înalt, complementat de stimularea schimburilor economice şi intensificarea colaborării în diverse domenii de interes reciproc: educaţie, cultură, turism, sport şi tineret.  A fost remarcată bună colaborare în plan internaţional, precum şi dorinţa României şi Malaysiei de a contribui prin proiecte concrete la dezvoltarea dialogului dintre Europa şi Asia, mai ales în anul 2015 în care Malaysia va exercită preşedinţia ASEAN. A fost exprimată disponibilitatea ambelor părţi pentru completarea cadrului juridic bilateral necesar pentru protejarea reciprocă a intereselor celor două state şi crearea condiţiilor pentru dezvoltarea în continuare a relaţiei bilaterale.

În discuţia cu Tan Sri Abdul Gani Patail, procuror general al Malaysiei, a fost discutat stadiul negocierilor unor acorduri juridice bilaterale (de extrădare, de transfer a persoanelor condamnate, pentru acordare de asistenţă juridică în cazuri penale) în perspectiva finalizării acestora cât mai curând posibil.

În ambele întâlniri cu oficiali malaysieni au fost continuate demersurile pentru clarificarea situaţiei cetăţenilor români arestaţi în Malaysia sub acuzaţia de trafic de droguri, infracţiune care poate atrage condamnarea la pedeapsa capitală conform legislaţiei acestei ţări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii