Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT DE PRESĂ MAE - Întrevederea preşedintelui Senatului României, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, cu doamna Maia Pandijikidze, ministrul afacerilor externe al Georgiei

ro

28 Aug, 2014 20:09 805 Marime text
Preşedintele Senatului României, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, a avut joi, 28 august a.c., o întrevedere cu doamna Maia Pandijikidze, ministrul afacerilor externe al Georgiei.
Cu acest prilej, preşedintele Senatului României a felicitat încă o dată partea georgiană pentru reuşitele înregistrate în acest an pe calea integrării europene şi anume semnarea acordului de Asociere la Uniunea Europeană din 27 iunie, menţionând faptul că în data de 3 iulie a.c, Parlamentul României a fost primul care a ratificat Acordul de Asociere al celor trei parteneri UE: Georgia, R. Moldova şi Ucraina, în cadrul unei sesiuni extraordinare.
Preşedintele Senatului a salutat dinamica pozitivă a dialogului şi cooperării la nivel parlamentar, fapt confirmat de vizita în România a domnului David Usupashvili, preşedintele Parlamentului Georgiei, care s-a desfăşurat în cursul acestui an şi în cadrul căreia Senatul României a adoptat o declaraţie de susţinere a aspiraţiilor Georgiei pe plan european şi euro-atlantic.
De asemenea, a fost trecut în revistă stadiul relaţiilor bilaterale româno-georgiene, perspectivele cooperării bilaterale, agenda contactelor politice, oportunităţile, perspectivele avansării procesului de asociere politică a Georgiei cu Uniunea Europeană şi cooperarea în cadrul organizaţiilor regionale şi internaţionale. În acest context, a fost reiterată susţinerea fermă a României pentru aspiraţiile europene şi euro-atlantice ale Georgiei.
A fost abordată şi problematica securităţii  regionale, îndeosebi privind situaţia din Ucraina, ambele părţi exprimând îngrijorări privind ultimele evoluţii.
Preşedintele Senatului României, domnul Calin Popescu-Tăriceanu a declarat că România va continua să susţină soluţionarea conflictelor îngheţate din Georgia cu respectarea integritaţii teritoriale şi suveranităţii Georgiei în cadrul graniţelor recunoscute internaţional.
Doamna ministru Maia Pandijikidze a mulţumit părţii române pentru sprijinul constant acordat de România, în procesul de integrare europeană al Georgiei, subliniind faptul că România este cel mai bun prieten al Georgiei în cadrul Uniunii Europene şi NATO.
Preşedintele Senatului a acceptat cu plăcere invitaţia transmisă de către partea georgiana de a realiza o vizită oficială în Georgia.
La întrevedere a participat domnul senator Radu-Ştefan Oprea, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Georgia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii