Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie Bulgaria - Cod galben de ninsoare, formare de polei şi vânt puternic

ro

18 Jan, 2017 09:18 1100 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Bulgariei că Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie bulgar a prognozat pentru data de 18 ianuarie 2017 un cod galben, după cum urmează:
pentru căderi abundente de precipitaţii sub formă de ninsoare şi formare de polei pentru 21 de districte: Vidin, Montana, Vratsa, Pleven, Lovech, Gabrovo, Plovdiv, Smolyan, Pazardzhik, Stara Zagora, Veliko Tarnovo, Sliven, Yambol, Burgas, Varna, Dobrich, Ruse, Targovishte, Shumen, Silistra şi Razgrad;
pentru căderi abundente de precipitaţii sub formă de ninsoare, formare de polei şi vânt puternic, emis pentru 2 districte: Kardzhali şi Haskovo. 
În prezent, pe drumul naţional I-2, pe direcţia de mers Razgrad – Shumen, precum şi pe teritoriul regiunii Shumen, ca urmare a zăpezii căzute şi a condiţiilor de vizibilitate mult redusă, a fost dispusă limitarea temporară a circulaţiei autovehiculelor cu greutate mai mare de 12 tone.
 
Totodată, se circulă în condiţii de iarnă în regiunile Sliven, Veliko Tarnovo, Ruse şi Silistra. În astfel de cazuri, autorităţile competente bulgare vor putea decide închiderea sau limitarea temporară a circulaţiei vehiculelor pe anumite segmente de drumuri naţionale, în încercarea de a evita aglomerări şi blocări ale mijloacelor de transport în trafic şi de a asigura condiţii prielnice deblocării şi curăţării drumurilor naţionale.
 
Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.
 
De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sofia:+359879440758.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.meteoalarm.eu/en_UK/0/0/BG-Bulgaria.html și www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii