Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Alertă meteorologică până mâine. Ce spun specialiștii pentru județele Constanța și Tulcea. Unde va ninge

ro

08 Feb, 2017 06:33 7799 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a postat, ieri, pe pagina sa oficială de internet, o informare valabilă azi, și mâine, până la ora 11.00.
 
Principalele fenomene vizate sunt precipitaţiile însemnate cantitativ și intensificări ale vântului. Vor fi precipitaţii în toate regiunile.

Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp, iar în sudul Moldovei, Muntenia şi județele Constanța și Tulcea, dar şi în zonele deluroase şi montane din restul teritoriului se vor cumula pe arii restrânse peste 30...40 l/mp.

În jumătatea de nord a Moldovei, dar şi la munte, la altitudini mari vor predomina ninsorile, iar în vestul, nord-vestul şi centrul teritoriului precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare.
 
Totodată, în regiunile sudice şi sud-estice (inclusiv în zona Municipiului Bucureşti) la început vor fi mai ales ploi, iar din a doua parte a zilei de astăzi acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Pe spaţii restrânse, cu precădere în sudul şi centrul Moldovei şi în nordul Munteniei, vor fi depuneri de polei.

Temporar vântul va avea intensificări în sudul Moldovei, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei şi local în Oltenia, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50...55 km/h şi izolat 65 km/h.

În intervalul menţionat în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi, precum și în zona de munte a judeţelor Bacău şi Vrancea va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă de 10...20 cm.
 
În funcţie de evoluţia meteorologică, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza această informare.

Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii