Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii Școlii Gimnaziale Spectrum Constanța- performanțe deosebite la olimpiadele școlare

ro

20 Mar, 2015 09:50 1577 Marime text
 Elevii de la Școala Gimnaziale Spectrum Constanța s-au remarcat și în acest an la olimpiadele școlare, obținând performanțe demne de toată lauda. La olimpiadele locale și județene desfășurate la disciplinele mateematică, fizică și chimie, elevii Școlii Gimnaziale Spectrum Constanța  au avut rezultate excepționale, calificându-se în număr mare la fazele naționale.

La Olimpiada națională de Matematică vor participa șase elevi de la Școala Gimnazială Spectrum Constanța : Abibula Aisel - cls. 5, Palcău Rareș-Victor - cls. 5, Pușcașu Răzvan Ștefan - cls. 6, Vergelea Vlad Ștefan - cls. 6, Clim Mihai - cls. 8 și Andrei Sorina - cls. 8.De asemenea, la Olimpiada Națională de Fizică Școala Gimnazială Spectrum va fi reprezentată de patru elevi: Pușcașu Răzvan Ștefan - cls. 6, Boni Daniel Ștefan - cls. 6, Gîrban Alexandru - cls. 6 și  Efrim Răzvan Petru - cls. 8. Olimpiada Naționala de Chimie va avea și ea printre concurenți un elev de la Școala Gimnazială Spectrum, este vorba despre Efrim Răzvan Petru, care va concura la clasa a 8a.

Cu siguranță , eforturile lor vor fi răsplătite la olimpiadele naționale , iar pentru succesul lor merită felicitări atât elevii, cât și profesorii care-i pregătesc.

Medalie de argint pentru elevii Școlii Gimnaziale Spectrum Constanța la "NASA Space Settlement Contest"

,,Rămășițe,, este numele proiectului elevilor Școlii Gimnaziale Spectrum Constanța care a obținut medalia de argint la competiția "NASA Space Settlement Contest".Clichici Călin, Ianc Maria, Călin Septimiu Iulian, Ali Mellis, Robu Ștefan și Aydin Hamza au lucrat constant  aproximativ trei  luni și au realizat o colonie spațială  numită ,,Rămășițe,, . ,,Rămășițe,, ne oferă o idee despre ce reprezintă  Pământul nostru și toate amenințările posibile la adresa lui și arată că practic a mai rămas puțin  din Pământul nostru. ,, Rămășițe,,  este, de asemenea, o carte scrisă de Elizabeth Moon în  2003 , în care se face referire la viața unei doamne într-o colonie spațială  , viață care  se schimbă într-un mod în care nu-și imagina.

Inspirați de  nume, elevii au cercetat  și au scris  toate detaliile privind  cerințe de alimentare, construcții și materiale selecționate, identificarea materialelor din asteroizi și Lună. În plus, elevii au lucrat și la aspectul social al proiectului. Structura socială, divertisment, dinamica populației ,  guvernare și justiție  au fost de asemenea studiate și analizate de către elevi. Felicitări elevilor și profesorilor care i-au îndrumat!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii