Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:42 18 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori Lucia Râşnoveanu de la Şcoala Spectrum din Constanţa a obținut medalie de argint

ro

26 Jun, 2019 09:12 1505 Marime text
Lotul olimpic de juniori al României a obţinut cinci medalii de aur şi o medalie de argint la cea de a XXIII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfăşurată în perioada 20 - 25 iunie, în Cipru (Agros).

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, în urma acestor rezultate, România a ocupat primul loc în clasamentul neoficial pe naţiuni cu 219 puncte (din 240 posibile).

Medaliile de aur au fost obţinute de Radu Andrei Lecoiu (Colegiul Naţional "Ienăchiţă Văcărescu" din Târgovişte), David Andrei Anghel (Şcoala gimnazială nr. 56 din Bucureşti), Andrei Moldovan (Şcoala gimnazială nr. 79 din Bucureşti), Dinu Alexandru Iosifescu (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Iustinian Cristian Constantinescu (Şcoala gimnazială "George Bacovia" din Bucureşti), acesta din urmă medaliat cu bronz în concursul de anul trecut. Lucrările lui Andrei Moldovan, Dinu Alexandru Iosifescu şi Iustinian Cristian Constantinescu au primit punctaje maxime.

Medalia de argint a fost adjudecată de Lucia Râşnoveanu (Şcoala gimnazială "Spectrum" din Constanţa). Lotul României a fost coordonat de lector univ. dr. Andrei Alex Eckstein de la Universitatea Politehnica din Timişoara, prof. Dănuţ Aramă de la Colegiul Naţional "Costache Negri" din Târgu Ocna (judeţul Bacău) şi prof. Cristian Lazăr de la Colegiul Naţional din Iaşi (observator).

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori este o competiţie destinată elevilor cu vârsta sub 15 ani şi jumătate din statele situate în regiunea balcanică. La ediţia din acest an au participat concurenţi din 16 ţări (10 ţări membre şi 6 cu statut de invitat).
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii