Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectoratul Școlar Județean Constanța lansează proiectul „100 de ani de spirit românesc“

ro

19 Oct, 2017 13:01 3997 Marime text
Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 reprezintă un eveniment major al istoriei României și, totodată, realizarea unui deziderat al tuturor românilor. Aniversarea Zilei Naţionale devine astfel un moment de excepţie în afirmarea identităţii și tradiţiilor naţionale.

Pentru a sărbători Anul Centenarului, Inspectoratul Școlar Județean Constanța lansează proiectul ”100 de ani de spirit românesc”, care vine să-i omagieze pe cei ce au contribuit la realizarea României Mari. Propunem, astfel, elevilor o abordare interdisciplinară a temei menţionate, menită să le dezvolte potenţialul creativ, imaginaţia cultural-ştiinţifică, respectul față de înaintași.

Elevii și cadrele didactice, împreună cu instituţiile partenere în acest proiect, vor avea ocazia să desfășoare activități diverse, cu impact în rândul tinerei generații, dar și în comunitatea locală.  

În cadrul proiectului, se va desfășura Campania MESAJUL MEU PENTRU ROMÂNIA, prin care fiecare școală va realiza un flashmob, un mesaj cu toti elevii școlii, care va fi filmat și fotografiat și va fi transmis mass-mediei.

Această campanie va începe în săptămâna 27 noiembrie - 1 decembrie 2017, va continua pe parcursul anului școlar 2017- 2018 cu un concurs de bannere, simboluri naționale postate vizibil, care să conțină un mesaj pentru România, și se va încheia cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri la 1 decembrie 2018.

Înscrierea școlilor doritoare să participe la această campanie se va face în intervalul 20 octombrie - 20 noiembrie 2017 la inspectorul școlar pentru istorie Paula Iordan, coordonatorul acestui proiect, iar acțiunile se vor desfășura în săptămâna 27 noiembrie - 1 decembrie 2017.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii