Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa IPJ - Joi, 07 Februarie 2013

ro

07 Feb, 2013 12:28 1061 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 5 acţiuni, fiind aplicate 39 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 16. 350 lei.

INFRACŢIUNI JUDICIARE

La data de 6 februarie a.c., ora 03.17, poliţiştii din Techirghiol au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 de către un localnic, cu privire la faptul că în locuinţa vecinului său, aflată în construcţie, şi în care nu locuieşte nimeni, a intrat o persoană necunoscută.

Poliţiştii deplasându-se cu operativitate la faţa locului, au identificat, în interiorul imobilului, un bărbat, care nu şi-a putut justifica prezenţa în acel loc, acesta purtând mănuşi şi având asupra sa un cleşte şi o daltă metalică de 15 cm lungime. Într-o cameră a locuinţei au fost găsite 24 legături de conductor electric provenite de la instalaţia electrică.

Bărbatul a fost identificat ca fiind C. Constantin, de 23 de ani, din Eforie Nord.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi luarea măsurilor legale ce se impun.

Poliţiştii postului de poliţie Aliman cercetează în stare de reţinere pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, pe E. Adrian Cătălin, de 22 de ani, din localitate, care la data de 06.02.2012, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a provocat scandal, într-o unitate de alimentaţie publică, totodată adresând injurii şi ameninţări cu un cuţit şi un baţ, unui tânăr de 26 ani.

Persoana în cauză este cercetată pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat Judecătoriei Medgidia cu propunere de arestare preventivă.

La data de 6 februarie a.c., D. George de 21 de ani şi U. Marian Alexandru, de 20 de ani, ambii din Constanţa, au fost prezentaţi Judecătoriei Constanța, cu propunere de arestare preventivă, instanța stabilind pentru cei doi măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Reamintim că, la data de 5 februarie a.c, ora 02.45, o patrulă mixtă formată dintr-un poliţist din cadrul Postului de Poliţie Agigea şi un poliţist local, au depistat şi scos din trafic un autoturism care ieşea de pe o stradă din comuna Agigea, unde fusese stationat mai mult timp.

Trecând la legitimarea ocupanţilor autoturismului, s-a stabilit că aceştia se numesc D. George de 21 de ani şi U. Marian Alexandru, de 20 de ani, ambii din Constanţa. În urma controlului autoturismului, în portbagaj, au fost identificate 5 radiatoare auto, a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că cele 5 radiatoare au fost sustrase, cu puţin timp în urmă, de la autoturisme parcate pe raza localităţii Agigea.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii Secţiei 4 cercetează în stare de libertate pe B. Răzvan Cătălin, de 20 de ani, din Crucea, judeţul Constanţa, depistat la data de 06.02.2013, cu ocazia unei acţiuni, în timp ce conducea un autoturism pe strada Nicolae Filimon, iar cu ocazia controlului autovehiculului, în interior a fost identificată o bâtă din lemn cu lungimea de aproximativ 60 cm.

Poliţiştii Secţiei 4 cercetează în stare de libertate pe C. Ionut, de 34 de ani, din Constanţa, depistat la data de 06.02.2013, cu ocazia unei acţiuni, în timp ce conducea un autoturism pe strada I.L. Caragiale, iar cu ocazia controlului autovehiculului, în interior a fost identificată o toporiscă cu coada din lemn cu lungimea de aproximativ 40 cm.

Poliţiştii Secţiei 5 cercetează în stare de libertate pe T. Ioan, de 50 de ani și T. I. S., de 17 ani, ambii din Constanța, care aveau asupra lor componente CFR, respectiv 1 sabot frână vagon, 17 șuruburi traversă, 1 pană port-sabot frână, 3 pene siguranță sabot, 2 rulmenți, 1 cuplă aer vagon.

Din verificările efectuate s-a stabilit că bunurile au fost sustrase din incinta Port Constanța, zona Poarta 5.

Poliţiştii din Negru Vodă cercetează în stare de libertate pe C. Florian, din Chirnogeni, M. Tiberius Viorel, din Negru Vodă şi F. Dănuţ Nicolaie, din Chirnogeni, depistaţi în timp ce transportau cu o autoutilitară, cantitatea de aproximativ 800 kg conductă de irigaţii, suspectată a fi fost sustrasă în ziua de 05.02.2013 din infrastructura de irigaţii aparţinând de ANIF, situată în extravilanul localităţii Cerchezu.

Totodată, s-a stabilit că persoana care conducea autoutilitara nu posedă permis de conducere.

Poliţiştii din Negru Vodă cercetează în stare de libertate pe N. Gheorghe, de 60 de ani, din Negru Vodă, suspectat că în ziua de 05.02.2013 a sustras din curtea locuinţei unei localnice, 6 ţevi metalice în lungime de 3 m.

ACTIVITATEA RUTIERĂ

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate 627 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 117.000 lei.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea a două accidente soldate cu victime.

La data de 6 februarie a.c., ora 11.40, în municipiul Constanţa, L. Gheorghe, de 65 de ani, a condus un autoturism pe strada Ion Raţiu şi ajungând la intersecţie cu strada Unirii nu a respectat semnificaţia indicatorului „Oprire" şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar pe drumul prioritar de R. Romeo, de 46 de ani. Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui R. Romeo.

La data de 6 februarie a.c., ora 14.30, în localitatea Mereni, din judeţul Constanţa, S. Mihai, de 26 de ani, a condus un autoturism pe strada Morii şi ajungând într-o curbă, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat în coliziune cu gardul unui imobil. Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii