Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amendată de Garda Financiară din cauza bonurilor fiscale Sunstone Design SRL face cunoştinţă, din nou, cu insolvenţa

ro

11 Feb, 2016 00:00 2669 Marime text

 
Firma Sunstone Design SRL, lovită a doua oară de ghinionul insolvenţei! După ce, în 2013, avea deschis primul dosar pe rolul Tribunalului Constanţa privind iniţierea procedurii simplificate a insolvenţei, societatea a reuşit să scape de această povară în octombrie 2014, când administratorul judiciar a propus închiderea procedurii.
 
În ianuarie 2016, judecătorii Secţiei a II-a civile din cadrul Tribunalului Constanţa au tranşat, din nou, dosarul privind insolvenţa acestei firme. De această dată, procedura a fost deschisă la solicitarea debitoarei. SC Sunstone Design SRL a cerut deschiderea procedurii insolvenţei în formă simplificată, având în vedere că înregistrează datorii în sumă totală de 286.381,74 de lei, fără a avea fonduri pentru achitarea acestora.
 
Totodată, la cererea debitoarei s-a stabilit şi   lichidatorul judiciar, şi anume Cabinetul Individual de Insolvenţă Atanase Mariana, cu o retribuţie de 3.000 de lei.
 
Pe site-ul propriu, firma „se laudă“ cu câteva lucrări de soi: faţadele restaurantelor Crazy şi Marco Polo din Constanţa sau treptele Judecătoriei Constanţa şi ale Universităţii Maritime Constanţa.
 
Creditorii debitorului SC Sunstone Design SRL trebuie să procedeze la înscrierea la masă credală a acestuia prin depunerea cererii de admitere a creanţei în condiţiile următoare:
  • termenul-limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului este 10.03.2016;
  • termenul-limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 18.03.2016;
  • termenul pentru depunerea eventualelor contestaţii este şapte zile de la publicarea în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă a tabelului preliminar;
  • termenul-limită pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 12.04.2016.
 
Prima Adunare a Creditorilor va avea loc la sediul administratorului judiciar, pe 23 martie, ora 12.00, având ca ordine de zi: prezentarea situaţiei debitorului, desemnarea Comitetului Creditorilor, confirmarea administratorului judiciar desemnat de judecătorul sindic şi a onorariului stabilit prin hotărârea de deschidere a procedurii de insolvenţă.
 
Potrivit unei informări emise în urmă cu şase ani de Garda Financiară - secţia judeţeană Constanţa (actuala Direcţie Antifraudă), SC Sunstone Design SRL Năvodari „a încasat de la persoane fizice sume pentru care nu a emis bonuri fiscale. S-a aplicat amendă contravenţională de 8.000 de lei şi s-a suspendat activitatea pe trei luni“, după cum se arată în notă emisă la acea vreme.

Citeşte şi Firme amendate pentru sume încasate fără a emite bonuri fiscale

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Mihai Sorin Bala şi Eugen Bent sunt asociaţi în această firmă al cărei obiect de activitate este „comerţul cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare“.
 
Ultimul an în care firma celor doi a raportat profit a fost 2010, în anii următori mergând doar pe pierdere. La finele lui 2014, firma declara pierderi de 62.900 de lei, raportat la o cifră de afaceri de 651.905 lei.
 
Eugen Bent mai este asociat în Gerobel Intermed SRL (pe care o şi administrează), şi aceasta aflată în lichidare. Asociatul sau, Mihai Sorin Bala, este asociat şi în Soda Stone SRL şi Sunstone Concept Design SRL, în cea din urmă fiind şi administrator.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii