Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zilele Culturii Armâne, 8-10 septembrie, Constanţa

ro

30 Aug, 2017 18:20 3516 Marime text

În perioada 8 – 10 septembrie 2017, Comunitatea Armână din România va organiza la Constanţa cea de a XII – a ediţie a evenimentului “Zilele Culturii Armâne”, ce va reuni reprezentanţi de seamă ai comunităţii – din ţară și străinătate; activităţile incluse în program își propun să-și aducă aportul la o mai bună vizibilitate a valorilor și tradiţiilor specifice acestei etnii, promovarea dialogului intercultural și deschiderea spre celelalte culturi.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 8 septembrie, ora 17:00, la Muzeul de Istorie&Arheologie (“Sala pictată”), urmată de vernisajul unei expoziţii de artă plastică; o altă parte a activităţilor  se va desfășura la Teatrul Fantasio, iar programul detaliat poate fi accesat la următorul link:  https://www.facebook.com/events/132151444064553/

Ediţia din acest an este organizată în parteneriat cu Societatea Culturală Aromână din București și va avea ca oaspeţi de onoare reprezentanţi ai Asociaţiei Armânilor din Veria (Grecia), care în seara zilei de 9 septembrie vor prezenta la Teatrul Fantasio un program cultural de exceptie.

Dorim ca patrimoniul nostru cultural, aflat în pericol de dispariţie, să poată fi salvat si dezvoltat, pentru a transmite generaţiilor viitoare valorile armanești. Înţelegem astfel să ne bucurăm de șansa oferită astăzi în Europa tuturor culturilor, mai mari sau mai mici.

Limba şi cultura armână se află în pericol, procesul de asimilare a armânilor fiind foarte accelerat în toate ţările în care trăiesc. Pentru a ne păstra şi conserva limba, tradiţiile şi cultura este absolut necesar să fie puse în aplicare prevederile Recomandării 1333 / 1997 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, de la a cărei adoptare se împlinesc 20 de ani.

Vă aşteptăm cu drag la deschidere/vernisaj, precum şi la toate celelalte activităţi incluse în program!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii