Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

20 Feb, 2014 18:36 964 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul  Teritorial Olt împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt şi Serviciului de Investigare a Fraudelor Caracal, au desfăşurat, în data de  20.02.2014, o acţiune vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în fraude economice.          În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2010 -2013, la nivelul municipiului Caracal, s-a constituit un grup infracţional organizat format iniţial din suspecţii A.G. ( fost primar al municipiului Caracal), V.S. (director al unei societati comerciale)  şi  G.C (fost comisar la Garda Financiară Olt),   care a avut ca scop sustragerea de sume substanţiale de bani în dauna Primăriei Caracal şi a unei societati comerciale pentru susţinerea echipei de fotbal locale şi însuşirea unor sume mari de bani prin mijloace frauduloase. Ulterior, la grupul infractional organizat, au aderat şi alte 3 persoane .
          Prin activitatea infracţională conjugată şi prin mijloace frauduloase, grupul infracţional organizat a creat un prejudiciu total de 6.039.550 lei.
          În baza mandatelor de aducere, 12 persoane au fost conduse la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul  Teritorial Olt, în vederea audierilor şi luării măsurilor ce se impun.
          Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
          Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  S.A.S. Slatina.
           Menţionăm că persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii