Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

30 Jan, 2014 19:11 1302 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman şi Dâmboviţa  au desfăşurat  în data de 29.01.2014, un număr de 12 percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a două grupări infracţionale organizate care acţionau pe  linia traficului de persoane şi a traficului de minori.        În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2012 – 2014, membrii grupărilor au desfăşurat activităţi de recrutare, transport, lipsire de libertate, cazare şi găzduire a mai multor victime, minore şi majore, în scopul exploatării sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostituţiei.
        Membrii grupărilor recrutau victimele prin violenţă sau le preluau de la alţi suspecţi, apoi le obligau să practice prostituţia. Unele dintre victime erau ulterior predate altor traficanţi care, la rândul lor, prin ameninţări şi violenţe, le obligau să practice prostituţia în folosul lor.
        Unul din membrii grupării era angajat la un centru de plasament din municipiul Bucureşti.
        În urma efectuării percheziţiilor a fost depistată o minoră, în vârstă de 15 ani, cazată la o adresă a suspecţilor.
        Procurorii  D.I.I.C.O.T. – S.T. Bucureşti au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de 10 persoane, urmând a fi sesizat Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.
        Faţă de 2 persoane a fost dispusă măsura obligării de a nu părăsi ţara.
        Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
        Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Jandarmeriei Române.
        Menţionăm că persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii