Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

27 Nov, 2013 13:55 948 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Direcţiei Generale Anticorupţie, în data de 26.11.2013, au procedat la efectuarea unor percheziţii domiciliare şi a unor controale la Penitenciarul Jilava - Bucureşti, respectiv Spitalului Penitenciar Jilava – Bucureşti în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii infracţiunilor de introducere în mod ilicit în penitenciar a bunurilor şi obiectelor interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertate în scopul utilizării acestora, trafic de droguri de mare risc, luare şi dare de mită,
prev. de art. 742 al. 1 şi 2  din Legea 275/2006, art. 2 al. 1 şi 2  din Legea nr. 143/2000, art. 254 C.p. şi art. 255 C.p.          În cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpaţii A.F, J.M.V, R.M, B.P.V şi D.C împreună cu alte persoane, în perioada august 2013 - noiembrie 2013, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale au introdus în Penitenciarul Jilava-Bucureşti şi Spitalul Penitenciar Jilava-Bucureşti telefoane mobile în interiorul cărora s-au aflat în unele cazuri cantităţi de heroină destinate traficării şi consumului persoanelor private de libertate aflate în executarea unor pedepse sau mandate de arestare preventivă în penitenciarele anterior menţionate.

          Drogurile de mare risc şi telefoanele mobile erau introduse în incinta instituţiilor menţionate, cu ajutorul sau prin intermediul inculpatului D.C, angajat în calitate de subofiţer de penitenciare la Spitalul Penitenciar Jilava-Bucureşti, care în schimbul acestor „servicii” pretindea şi primea importante sume de bani de la celelalte persoane cercetate în cauză.

         Prin ordonanţele din datele de 26.11.2013 şi respectiv 27.11.2013, procurorii   Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism,  Serviciului Teritorial Bucureşti au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore faţă de cinci inculpaţi.
          Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale
          Acţiunea a fost realizată  cu  sprijinul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
          Menţionăm că inculpaţii din prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii