Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:53 13 12 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Peste 40.500 de utilizatori înregistrați în Spațiul Privat Virtual

ro

07 Mar, 2016 09:50 706 Marime text

Numărul celor care s-au înregistrat în Spațiul Privat Virtual a depășit 40.500 de utilizatori, potrivit bilanțului Agenției Naționale de Administrare Fiscală realizat în martie 2016. Sunt peste 215.000 de documente solicitate și descărcate din Spațiul Privat Virtual, altele decât adeverințe de venit și certificate de atestare fiscală.
 
Serviciul online al ANAF îi ajută pe contribuabili să afle mai ușor și mai rapid ce obligaţii fiscale au de plată și conturile de trezorerie unde le pot achita. Plățile se pot face prin virament bancar sau prin ordin de plată, dar și prin serviciile de plăți online ale băncilor comerciale. O alternativă este și tipărirea notelor de plată către trezorerie. Odată înregistrați în Spațiul Privat Virtual, contribuabilii vor primi confirmarea plății, indiferent de modalitatea în care aceasta a fost făcută – prin ordin de plată, în numerar la ghişeul Trezoreriei, prin mandat poştal la oficiile Poştei Române sau prin  virament în contul tranzitoriu al Ministerului Finanțelor Publice.
 
Din SPV, se pot descărca deciziile de impunere din 2013 încoace și se poate verifica modul în care au declarat angajatorii contribuţiile de asigurări sociale. Cu ajutorul unui calculator conectat la Internet, se pot depune gratuit formularele 200, 220 și 230. Tot online, se pot solicita și elibera de către Ministerul Finanțelor Publice-ANAF adeverințe de venit electronice și certificate de atestare fiscală. În SPV se găsește un istoric al fluxului de documente transmise și eliberate de ANAF.
 
Serviciul este disponibil în toată țara și se află într-o continuă dezvoltare și diversificare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii