Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Celine Dion împlinește 49 de ani (video)

ro

30 Mar, 2017 00:19 3085 Marime text

Născută în Charlemagne (Canada), în 30 martie 1968, Celine Marie Claudette Dion este o cântăreață de muzică pop, textieră și actriță.

În 1990 a lansat Unison, material discografic care i-a adus popularitatea în America de Nord și în alte țări anglofone.

În anii 80, ea a devenit cunoscută după câștigarea concursurilor Yamaha World Popular Song Festival și a Eurovisionului. A urmat lansarea mai multor albume în limba franceză, iar în 1986 a semnat un contract cu Sony Records. În anii 90, a avut un succes formidabil la nivel internațional, după lansarea a câeva materiale discografice în engleză și franceză.

În anul 1999, Celine Dion a decis să se retragă pentru o perioadă din industria muzicală pentru a petrece mai mult timp cu familia, soțul ei fiind diagnosticat cu cancer. A revenit în 2002 în atenția publică și a semnat în același an un contract pe 3 ani (care s-a extins ulterior la o perioadă de aproape 5 ani) pentru a apărea de 5 ori pe săptămână în spectacole organizate la Caesar's Palace, din Las Vegas.

Muzica lui Dion a fost influențată de o mare varietate de genuri muzicale: de la rock și R&B la gosspel și muzică clasică.

Sursa foto: Facebook Celine Dion

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii