Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei zile de spectacol pentru Maria Tănase

ro

10 Dec, 2013 17:58 3085 Marime text
Din dorinţa de a oferi publicului un univers artistic divers, Teatrul de Stat Constanţa invită publicul la o suită de spectacole dedicate sărbătoririi a 100 de ani de la naşterea Mariei Tănase.
 

Vineri 13 decembrie, de la ora 19.00
Teatrul de Stat prezintă spectacolul
 
„SUB ZODIA MARIEI”
 
Avându-i ca protagonişti pe Maria Gheorghiu şi Eusebiu Ştefănescu, spectacolul „Sub Zodia Mariei” va fi un eveniment cultural unic pentru scena românească, ce-şi doreşte să se contureze într-un omagiu artistic, adus celor mai importante Marii ale ţării. Fecioara Maria, Maria de Mangop, Regina Maria a României și Maria Tănase sunt cele patru nume ce vor călăuzi un eveniment încununat, cum altfel, de prezența unei alte Marii - Maria Gheorghiu. Invitații speciali ai acestei frumoase narațiuni muzicale vor fi actrița Adriana Trandafir și pianistul Radu Grațianu. Regia spectacolului, pus pe hârtie cu ceva luni în urmă de Miron Manega și Maria Gheorghiu, va fi asigurată de maestrul Ioan Cărmăzan.
 
 Sâmbătă 14 decembrie, de la ora 19.00
CONSILIUL JUDETEAN CONSTANTA ,
ASOCIATIA CULTURALA PAN-ART IN PARTENERIAT CU TEATRUL DE STAT CONSTANTA prezintă
 
„CÂNTEC DE LEAGAN”
 
CÂNTEC DE LEAGAN este un video poem teatral despre Maria Tănase cu Mirela Pană, în regia lui Carmen Lidia Vidu. La pian, George Călin.
 
Spectacolul este o stare, un cântec de dinainte de somn.
Frânturi de scrisori, de interviuri, de amintiri, de frici, de spaime, de singurătăţi, câteva cântece, o actriţă şi un pian compun un tablou simplu, uman, cu un singur personaj: Maria Tănase.
 
 Duminică 15 decembrie, de la ora 19.00
 
„MARIA TĂNASE”
 
 Spectacolul spune fascinanta poveste a vieţii unei mari Marii, care a ştiut să ducă în lume frumuseţea cântecului popular românesc. Spectacolul de teatru-dans creat de coregraful Călin Hanţiu, inspirat de cântecele Mariei Tănase, aduce prin expresivitatea dansului, momentele importante din biografia celei supranumite Pasărea măiastră.
 
În distribuţie:
Florina Stănculeţ, Iulian Enache, Marian Adochiţei, Paula Prodan, Liliana Barascu, Remus Archip, Alice Safta, Cosmin Mihale, Ionuţ Alexandru, Alexandru Ologu, Izabela Bumbac, Georgiana Bumbac, Iulia Fanache.
Regie şi coregrafie: CĂLIN HANŢIU
Scenografie: OVIDIU PASCAL
Muzica: CÂNTECE ORIGINALE MARIA TĂNASE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii