Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din declaraţia de avere a consilierului local de la Medgidia Alexandru Pascu. În cei patru ani de mandat, a pus deoparte un… Mercedes (documente)

ro

15 Mar, 2016 00:00 2530 Marime text


Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului trecut. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
Începând cu data de 27 februarie, ZIUA de Constanţa vă prezintă averile şi interesele aleşilor locali de la Medgidia. După ce aţi putut afla informaţii privind averea şi interesele primarului, respectiv ale viceprimarului municipiului, continuăm seria de materiale cu prezentarea declaraţiilor de avere şi de interese ale consilierilor locali, în ordine alfabetică.
 
În ediţia de astăzi, ZIUA de Constanţa vă prezintă averea şi interesele consilierului Alexandru Pascu. A absolvit Facultatea de Management din cadrul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu“, Sibiu, specialitatea Managementul Organizaţiei. Înainte de facultate, a urmat Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu“, Sibiu, iar până în anul 2001, a fost ofiţer activ în cadrul armatei.
 
Potrivit declaraţiei de avere depuse la început de mandat, în anul 2012, alesul local menţionează că a cumpărat în anul 1991, alături de soţie, un apartament în zona de nord a oraşului Medgidia, de 79 de metri pătraţi. Avea şi două autoturisme: o Dacia 1310, fabricată în 1987, şi un Audi A4, din 2003.
Alesul local nu declara bunuri imobile, bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă sau de cult, colecţii de artă, numismatică, obiecte de patrimoniu sau altele asemenea a căror valoare însumată să depăşească 5.000 de euro. Nu are nici active financiare, dar nici datorii.
 
În ceea ce priveşte veniturile, soţia sa obţinuse în anul fiscal anterior depunerii declaraţiei de avere 24.000 de lei ca director vânzări la SC Mat SA Craiova, în timp ce el avusese o pensie militară de 18.000 de lei.
 
În declaraţia de interese, Alexandru Pascu menţionează că este asociat unic şi administrator la Super Alexim Com SRL, din Medgidia, dar şi în SC A Plus a Constant Tor SRL, din Medgidia, şi vicepreşedinte al Partidului Conservator, filiala Medgidia.
 
În cea mai recentă declaraţie de avere, Alexandru Pascu menţiona că deţine, din 1991, un apartament de 79 de metri pătraţi, cumpărat, fără a menţiona unde anume este situat. Avea însă trei autoturisme: o Dacia, un Audi, dar şi un Mercedes C200, fabricat în 2010.
 
În ceea ce priveşte veniturile, în anul fiscal anterior depunerii declaraţiei de avere, menţiona un venit din pensie de 16.800 de lei şi o indemnizaţie de consilier local de 7.210 lei.
În declaraţia de interese, menţionează că deţine 20 de părţi sociale, reprezentând 200 de lei, la firma Super Alexim Com SRL, unde este asociat unic şi administrator. 
 
În secţiunea „Documente“, sunt disponibile declaraţiile de avere şi de interesele ale consilierului local.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii