Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O mare problemă de sănătate îi pândeşte pe adolescenţi 1 din 5 prezintă deja simptome, avertizează experţii!

ro

05 Aug, 2013 11:17 2204 Marime text
Un nou studiu arată că unul din cinci adolescenţi de liceu aude în mod constant un ţiuit în urechi, iar puţini tineri iau măsuri pentru a se proteja de muzica zgomotoasă.

Autoarea studiului, Annick Gilles, un specialist de la Antwerp University Hospital din Edegem, Belgia, afirmă că aceeaşi proporţie se înregistrează şi în rândul adulţilor de vârsta facultăţii.

Gilles şi coautorii săi se aşteptau ca proporţia să fie mai mare în rândul studenţilor, deoarece ei „ies mai des în cluburi”.

Tinitusul, numele medical al „ţiuitului din urechi”, este provocat de expunerea la zgomote şi prezintă o legătură cu problemele de auz. Persoanele care aud permanent un ţiuit în urechi au capabiltiatea de a auzi sunetele la acelaşi volum ca înainte de a suferi această vătămare, însă de multe ori le este dificil să separe sunetele amestecate.

Pentru acest nou studiu, aproape 4.000 de elevi din liceele dn Flandra au completat un chestionar despre ţiuitul temporar şi permanent din urechi, oferind totodată răspunsuri despre atitudinea lor faţă de zgomotele puternice şi despre măsurile de protejare a auzului.

Trei sferturi dintre copii au mărturisit au suferit temporar de tinitus, iar un copil din cinci afirma că aude tot timpul ţiuit în urechi. Doar 5% dintre copii au spus că au folosit vreodată o măsură de protecţie împotriva zgomotelor puternice, cum ar fi dopurile de urechi.

Articolul integral aici: descopera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii