Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Luna continuă să crească și să ne intensifice pofta de mâncare

ro

24 Nov, 2023 08:27 794 Marime text






Astăzi, după ce mi-am terminat activitatea la cabinet, am avut nevoie să merg în cartier. Era ora în care elevii ieșeau de la școli. M-am trezit într-un râu de adolescenți și copii, râzând, țipând, îmbrâncindu-se, mișcându-se imprevizibil.
 
Am fost nevoită să trec printre ei și realmente am simțit că mă strecor printr-o energie intensă, învolburată, în continuă mișcare și potențial periculoasă.
Corpul meu s-a strâns fizic, la nivelul spatelui, semnalizând ”atenție mare!”
Cam așa a fost energia zilei de astăzi și așa simt energia perioadei în care ne aflăm.
 
Luna continuă să crească și să ne intensifice pofta de mâncare (celor care folosim mâncarea ca și consolare emoțională). Mai avem patru zile până la ”plin”.
 
Și luna intensifică și influențează toate energiile zilelor. Cum spun și soții Johanna Paungger și Thomas Poppe în cartea lor ”Ritmurile lunii”: „Curat la momentul potrivit”.
 
Evitați să faceți curățenie de amploare, în special în cămară, cu puțin înainte de Luna plină sau pe Lună plină, precum și în perioadele în care Luna traversează zodia Racului, Scorpionului și a peștilor. Dacă totuși se formează igrasie sau mucegai, trebuie neapărat să curățați temeinic și să aerisiți producând curent atunci când luna este în descreștere și în zodia Gemenilor, Balanței sau Vărsătorului.
 
Vasele de lemn: în zilele noastre s-a pierdut mult din plăcerea de a găti. Aceasta se întâmplă aproape de fiecare dată datorită faptului că la curățenie se folosește apa caldă. Secretul constă în folosirea apei reci la curățarea obiectelor murdare de făină. Doar la intervale mari de timp se poate adăuga puțin detergent, dar după aceea trebuie clătite cu multă apă. Se freacă folosind un burete moale și nu o cârpă care poate zgâria.
 
Vasele din lemn și planșetele de bucătărie nu se spală niciodată cu apă rece doar pe o parte, ci pe ambele părți. Apoi se pun pe un suport pentru a se scurge bine și în același timp pentru a se usca. Nu le puneți niciodată la soare!
Lemnul bun se auto-regenerează și este mult mai igienic decât plasticul spălat cu apă caldă sau în mașina de spălat vase. Însă lemnul nu trebuie să fie lăcuit căci în acest caz nu este cu nimic mai bun decât plasticul.
 
Din contră, resturile de făină s-au preschimbat în gunoi care nu mai poate fi repus deloc sau foarte greu în circuitul naturii.
 
Îmi plac toate aceste sfaturi ale gospodinelor din vechime, care mânuiau cu multă responsabilitate puțina veselă pe care o aveau.
 
Societatea de consum preferă să arunce, decât să spele și să curețe. Nu este de mirare că energia generației tinere este atât de învolburată. Deviza lor este clară ”Consumați! Consumați! Consumați!” Și ei fac o treabă excelentă. Impulsionând și generațiile mai vârstnice să-i susțină și să-i urmeze.
 
Observăm astăzi curentul consumatorist ce ne prinde deja în Sărbătoarea Crăciunului deși mai avem peste o lună de zile până atunci. Să stăm prezenți și să deschidem ochii. O zi buna pentru noi toți.
 
Cu iubire, tuturor!
 
Foto și articol preluate de Facebook.com/zyanna.orinda

Citește și
22.11.2023 Ce zi frumoasă numerologic!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii