Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:09 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

9 din 10 liceeni din Constanța ar accepta fără rezerve persoane care trăiesc cu infecții cronice în cercul lor de prieteni

ro

20 Dec, 2023 08:39 764 Marime text


 

  • Din studiu se observă o schimbare semnificativă în atitudinile față de persoanele care trăiesc cu HIV
  • Adolescenții sunt mai toleranți și mai receptivi la informații științifice atunci când efortul de educație pentru sănătate este atent planificat
 
În 2023, o echipă de la Fundația Baylor Marea Neagră a oferit sesiuni de educație pentru sănătate adolescenților și tinerilor studenți. În cadrul activităților, cei 480 participanți au primit informații despre HIV și hepatita B și C, transmit reprezentanții ONG-ului constănțean.

Activitățile au inclus evaluarea inițială a nivelului de cunoștințe, sesiuni de educație interactivă și o evaluare finală prin intermediul unui chestionar.

Mai mult de jumătate dintre participanții la activitățile de educație pentru sănătate au fost femei (adolescente și tinere cu vârste cuprinse între 14-19 ani).

Aproximativ 42% dintre participanți au auzit despre HIV și hepatite pentru prima dată pe parcursul întâlnirilor cu colegii noștri, și doar 1 din 6 (16%) participanți s-au testat anterior pentru aceste virusuri.

Dintre participanții la activitățile educative, 23% cunosc o persoană care trăiește cu hepatită și doar 7% cunosc o persoană care trăiește cu HIV.

Evaluarea inițială a arătat că mulți dintre elevii și studenți participanții aveau cunoștințe cu privire la severitatea percepută a acestor infecții, asocierea dintre sexul fără prezervativ și riscul de transmitere.

Participanții au evaluat chiar de la începutul activităților de educație pentru sănătate severitatea percepută a transmiterii HIV ca fiind ridicată, cu un rating mediu de 3,4 din 4.

PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii