Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descopera.ro Descoperire importantă pentru alimentaţia bebeluşilor - băieţii au nevoie de altfel de lapte decât fetiţele

ro

17 Feb, 2014 09:34 3273 Marime text
descoperire, alimentatie, bebelusi, baieti, fete, lapte matern, oameni, stiintaLaptele praf pentru bebeluşi ar trebui să aibă compoziţii specifice, în funcţie de sexul copilului, spun oamenii de ştiinţă. De ce? Pentru că şi laptele de mamă, produs de organismul femeilor, este diferit în funcţie de sexul bebeluşului alăptat. Teste realizate atât la maimuţe, cât şi la om sugerează că laptele matern produs pentru alimentaţia unui pui de sex masculin este semnificativ diferit de laptele destinat unui pui de sex feminin.

“Personalizarea” compoziţiei laptelui are un impact direct asupra creşterii copilului, dar şi asupra comportamentului şi temperamentului său, efectele putând să persiste toată viaţa.

Oamenii de ştiinţă cred că laptele de mamă ar putea fi diferenţiat astfel, în mod natural, pentru a corespunde unor nevoi diferite în cursul procesului de creştere la cele două sexe.

Aceste descoperiri i-au determinat pe unii oameni de ştiinţă să susţină că şi laptele praf ar trebui să fie fabricat cu compoziţii diferite pentru băieţi şi fetiţe, pentru a reflecta diferenţele observate în laptele matern.

Articolul integral pe descopera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii