Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 30 iunie, Albert Einstein a publicat lucrarea „Asupra electrodinamicii corpurilor în mişcare”, cunoscută, mai târziu, sub numele de „Teoria Relativităţii”

ro

30 Jun, 2014 12:39 3048 Marime text
Timp de un deceniu, Albert Einstein, originar din Germania, a fost tulburat de ceea ce mai târziu va fi cunoscut sub numele de „Teoria relativităţii”. În anul 1905, pe 30 iunie, Einstein a publicat în ziarul „Time” lucrarea „Asupra electrodinamicii corpurilor în mişcare”, ce a dus la schimbări revoluţionare în conceptele omeneşti despre timp, spaţiu şi gravitaţie.
 
Ideea de bază a acestei teorii este că timpul şi distanţele unui eveniment măsurate de doi observatori au, în general, valori diferite, dar se supun aceloraşi legi fizice. Esenţa teoriei lui Albert Einstein, numit în anul 1999 „personalitatea secolului”, este că atât spaţiul, cât şi timpul sunt concepte mai degrabă relative decât absolute. Materia şi energia sunt echivalente una alteia, şi o singură particulă de materie poate fi transformată într-o cantitate imensă de energie. Teoriile lui Einstein, unul dintre cei mai străluciţi oameni de ştiinţă ai omenirii, au stârnit numeroase controverse şi discuţii.

Sursa foto: descopera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Bug Zileriu 13 Jul, 2017 13:46 In nici un caz nu si-a publicat lucrarea in ziarul "Time", ci intr-o serioasa revista de fizica (poate cea mai importanta din vremea aceea), "Annalen der Physik"