Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 26 septembrie, este încurajată învăţarea limbilor străine

ro

26 Sep, 2015 00:00 5522 Marime text
La data de 26 septembrie, la nivel internaţional, este sărbătorită Ziua Europeană a Limbilor. Prin această zi, se intenţionează sensibilizarea publicului față de multilingvism în Europa, cultivarea diversității culturale și încurajarea învățării limbilor străine de către toți europenii, la școală sau în afara acesteia.
 
Încă de la prima ediţie, care a avut loc în anul 2001, Ziua Europeană a Limbilor a evidenţiat moştenirea lingvistică deosebit de bogată a Europei, un element-cheie pentru patrimoniul cultural, dar şi un instrument pentru înţelegerea diferitelor culturi. Programul activităților de astăzi include serate literare, conferințe, mese rotunde, programe de radio și de televiziune pe tema politicii lingvistice, precum și numeroase concerte organizate în spații publice. De asemenea, este promovată şi meseria de traducător.
 
Europa este deținătoarea unei adevărate bogății lingvistice: 24 de limbi oficiale și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară.
 
Sursa foto: www.teachhub.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii