Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:47 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi este ziua de naştere a tenismenului Rafael Nadal (galerie foto)

ro

03 Jun, 2014 00:00 2398 Marime text
Rafael Nadal, unul dintre cei mai importanţi tenismeni din istorie, a împlinit astăzi 28 de ani. Nadal, „supranumit regele zgurii“, s-a născut la Mallorca şi a fost iniţiat în tainele tenisului la vârsta de trei ani, de către Toni Nadal, unchiul său, un fost jucător profesionist de tenis, care îi este şi antrenor.

La vârsta de 12 ani, Nadal a câştigat diverse campionate de tenis, atât spaniole, cât şi europene, iar la 16 ani, potrivit Wikipedia, se afla în topul mondial al celor mai buni 50 de jucători. În 2004, îl învinge pe numărul 1 mondial, Roger Federer, cu care, în decursul carierei, a disputat şapte finale de Grand Slam. Nadal şi Federer sunt singurele persoane, din orice top, care au terminat cinci ani consecutiv pe primele două poziţii ale unui clasament. Rivalitatea dintre cei doi tenismeni este considerată cea mai importantă din istoria tenisului.

Printre realizările impresionante ale lui Nadal se numără patru victorii consecutive la Open-ul Francez, în perioada 2005-2008. Nadal este singurul jucător care a reuşit performanţa de a câştiga, în 2008, Wimbledon-ul, Open-ul Francez şi medalia de aur la Jocurile Olimpice.
În anul 2014, tenismenul a fost numit cetăţean de onoare al oraşului Madrid, în cadrul unei ceremonii la care a participat şi Ion Ţiriac.
 
Sursa foto: foxnews.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii