Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
21:40 23 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

FMSM sărbătoreşte, pe 10 octombrie, Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale

ro

10 Oct, 2016 00:00 777 Marime text

 
Federaţia Mondială a Sănătăţii Mintale (FMSM) sărbătoreşte în fiecare an, pe 10 octombrie, Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale.
 
În Articolul 1 din Declarația Universală a Drepturilor Omului se afirmă că: „Toate ființele umane se nasc egale în demnitate și în drepturi”. Această zi a fost stabilită în anul 1992, de către FMSM pentru a crește gradul de conștientizare și educare, la nivel mondial, în privința sănătății mintale.
 
Acțiunile organizate în cursul zilei de astăzi urmăresc conștientizarea, sensibilizarea și informarea populației pentru a putea ajuta aceste persoane. Tulburările mintale pot apărea în toate etapele vieții. Pe lângă factori genetici și psihici, integritatea sănătății mintale se asociază cu schimbările sociale rapide, cu nivelul stresului de la locul de muncă, excluderea socială, stilul de viață nesănătos, cu încălcările drepturilor omului.
 
La nivel mondial, milioane de oameni suferă de afecțiuni mintale, care pot bloca capacitatea omului de a se realiza și de a fi de folos comunității. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii