Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:42 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul României marchează Ziua Mondială a Sănătății Mintale

ro

10 Oct, 2023 12:01 1007 Marime text



Palatul Victoria va fi iluminat astăzi în verde, culoare simbol a Zilei Mondiale a Sănătății Mintale.

Prin acest, demers, Guvernul României se alătură instituțiilor cu rol în creșterea conștientizării educației pentru sănătate mintală, ministerelor de resort, agențiilor din subordine. Sănătatea mintală, mai mult decât oricând, a devenit o componentă esențială a stării generale de sănătate. Nu există sănătate, fără sănătate mintală!

Tema stabilită de Organizația Mondială a Sănătății pentru anul 2023 este ”Our minds, our rights”, un apel către respectarea deplină a drepturilor omului, respect pentru individualitatea fiecăruia, și incluzivitate socială, transmite un comunicat din partea Guvernului României. 

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății Mintale, Ministerul Sănătății organizează astăzi consultări cu reprezentanți ai principalelor instituții partener – experți, profesioniști în domeniu, reprezentanți ai organismelor de monitorizare – cu tema “Serviciile de Sănătate Mintală, actualități și direcții strategice de dezvoltare”.

”Este binevenit demersul Ministerului Sănătății de a aduce la aceeași masă instituții publice, specialiști, organizații neguvernamentale și ale pacienților pentru a gândi împreună bune practici de îngrijire a sănătății mintale, pornind de la ideea centrală a respectării demnității umane”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

 
Citește și:

Consiliul Județean Constanța achiziționează aparatură IT pentru dotarea cabinetelor medicale de la Centrul de Sănătate Mintală pentru Adulți
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii