Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
02:07 27 07 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Un aliment care combate anemia

ro

07 Jul, 2015 15:25 691 Marime text
Măslinele se numără printre cele mai sănătoase alimente naturale. Ele conţin fosfor, magneziu, fier, iod, sodiu, calciu, potasiu, vitaminele A, B şi E, proteine, aminoacizi esenţiali. Măslinele negre conţin antioxidanţi foarte eficienţi în protejarea împotriva cancerului de sân, ele suprimă oxidarea colesterolului şi ajută la protejarea inimii. Măslinele conţin şi grăsimi, care reduc riscul de aeteroscleroză şi cresc nivelul de colesterol bun (HDL) mononesaturat. Aceşti acizi graşi sunt, de asemenea, utili în reducerea tensiunii arteriale.
 
Măslinele sunt un aliat de nădejde pentru persoanele care suferă de anemie, deoarece ele conţin mult fier. Calciul conţinut în măsline ajută la coagularea sângelui şi la consolidarea sistemului osos al organismului. Consumul de măsline îmbunătăţeşte memoria şi reduce stresul oxidativ la nivelul creierului. De asemenea, măslinele sunt folosite pentru ameliorarea arsurilor la stomac şi a durerilor în gât. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii