Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uleiul de dafin, recomandat în tratarea aftelor

ro

02 Jul, 2014 16:45 1524 Marime text
Dafinul, un arbust veşnic tânăr, este recomandat ca medicament, dar şi condiment. Frunzele de dafin conţin ulei volatil, mucilagii, pectine, rezine, tanini şi substanţe amare.

Uleiul de dafin, produs prin presarea frunzelor între plăci încălzite, are un gust amar şi miros puternic şi picant. Acesta este antibacterian, antifungic, antiseptic şi antiviral. Uleiul de dafin este recomandat pentru igiena orală şi pentru tratarea gingivitelor, aftelor, micozelor, inflamaţiilor, durerilor reumatice şi gutei.

Pentru tratarea aftelor, se clăteşte gura cu ulei de dafin, după fiecare masă. În cazul infecţiilor intestinale, se consumă după masă o linguriţă de ulei, acesta contribuind la distrugerea germenilor patogeni şi la calmarea durerilor. Pentru tratarea gutei, se ia câte două linguriţe de ulei de dafin, una dimineaţă şi cealaltă seara, timp de 30 de zile, dar acesta se poate aplica şi extern, fiind un bun calmant.

De asemenea, uleiul de dafin ameliorează durerile de cap şi cele dentare, ajută în ameliorarea sau vindecarea vânătăilor şi rănilor. Totodată, împiedică căderea părului, îndepărtează mătreaţa şi este benefic pentru tenul gras şi acneic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii