Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soluţii naturiste pentru tratarea diabetului

ro

24 Jun, 2014 20:34 1635 Marime text
Diabetul, una dintre cele mai comune boli, este cauzat de incapacitatea de a utiliza insulina sau de lipsa acesteia din organism. Printre cauzele declanşării diabetului se numără ereditatea, stresul sau obezitatea. Simptomele diabetului pot fi remediate cu ajutorul unor terapii naturiste, cum ar fi scorţişoara, oţetul de mere, seminţele de lucernă, uleiul din seminţe de in şi frunzele de mango.
Scorţişoara, adăugată în ceai şi alte băuturi sau consumată sub formă de pulbere, stimulează producerea de insulină în pancreas şi reduce nivelul de zahăr din sânge. Oţetul de mere scade nivelul de zahăr din sânge, care tinde să crească după fiecare masă.
Consumul unei linguriţe de lucernă, înaintea sau în timpul mesei, contribuie la reducerea nivelului de zahăr din sânge. Uleiul din seminţe de in şi ceaiul din frunze de mango sunt folosite pentru a reduce simptomele diabetului zaharat.
De asemenea, un program de somn optim şi exerciţiile fizice reprezintă o necesitate pentru persoanele care suferă de diabet. O persoană cu diabet trebuie să doarmă cel puţin opt ore pe noapte şi să facă mişcare 30 de minute zilnic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii