Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
16:22 26 05 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Sfaturi pentru eliminarea toxinelor

ro

07 Apr, 2015 13:37 1026 Marime text
Din cauza alimentaţiei dezechilibrate şi a factorilor nocivi din mediu, organismul asimilează toxine, care, în special primăvara sau înaintea unei perioade cu multă mâncare, cum ar fi Paştele, trebuie eliminate. Se recomandă alimente cât mai sănătoase şi mai proaspete, printre acestea numărându-se legumele de sezon combinate cu quinoa, orez brun sau cuscus pentru mesele principale.
 
De asemenea, este indicat consumul smoothie-urilor şi a ceaiului verde. Smoothie-ul preparat din spanac şi ghimbir este foarte bun pentru detoxifierea organismului. Acesta se obţine din: două mâini de spanac, o bucată de ghimbir, care se toacă bine înainte de a fi pus în blender, o banană, o linguriţă de scorţişoară şi 1/2 ceaşcă de apă. Ingredientele se adaugă într-un blender. Ghimbirul contribuie la o mai bună curăţare a colonului, iar spanacul elimine toxinele mai eficient.
 
Ceaiul verde este diuretic, astfel ajută la eliminarea toxinelor din corp prin urină. De asemenea, accelerează metabolismul, contribuind la arderea mai rapidă a caloriilor. Tot el întăreşte sistemul imunitar şi ajută organismul să lupte mult mai eficient împotriva bacteriilor, pe care le distruge. În plus, ceaiul verde oferă organismului energie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii