Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consumul de grapefruit ajută la eliminarea toxinelor

ro

01 May, 2018 00:00 1827 Marime text
Grapefruitul este bogat în fitonutrienți precum vitamina A, beta-caroten și licopen. Este considerat drept fructul paradisului datorită proprietăților de vindecare a bolilor.
Grapefruitul are foarte puține calorii, conținând doar 42 de calorii la 100 grame. Cu toate acestea, este bogat în pectină, o fibră solubilă nedigerabilă, care, acționând precum un laxativ, ajută la protejarea mucoasei colonului prin reducerea timpului de expunere a acestuia la substantele toxice acumulate, având și efect anticancerigen.
Pectina ajută la hrănirea și susținerea florei bacteriene. În plus, studiile au demonstrat că pectina reduce nivelul colesterolului din sânge prin reducerea reabsorbției acestuia.
Fructul reprezintă o sursă bogată de vitamina A (ofera aproximativ 1150 UI la 100 grame), și antioxidanti flavonoizi, precum naringenina (aceasta fiind substanta care confera gustul amarui grapefruitului) și naringină. În plus, reprezintă o bună sursă de licopen, beta-caroten, xantina și luteină. 
Constituie o sursă excelentă de vitamina C, furnizând aproximativ 52% din doza zilnică recomandată. Vitamina C este un puternic antioxidant natural și ajută organismul să dezvolte rezistența împotriva agenților infecțiosi și a agresiunii radicalilor liberi. Mai mult, este necesar pentru menținerea sănătății țesutului conjunctiv și ajută la vindecarea rănilor timpurii. De asemenea, facilitează absorbtia fierului din intestin.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii