Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seminţele de mac - favorizează buna funcţionare a sistemului digestiv

ro

03 Jul, 2014 17:40 1972 Marime text
Seminţele de mac, descoperite cu mult timp în urmă de către europeni, conţin hidraţi de carbon, acizi graşi, substanţe minerale, precum calciu, magneziu, iod, cupru, zinc, mangan, dar şi lecitină şi vitaminele B3 şi B9.

Datorită conţinutului de acid linoleic, seminţele de mac sunt eficiente în tratarea bolilor de inimă şi a aparatului circulator. De asemenea, seminţele de mac contribuie la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, previn cancerul la colon, îmbunătăţesc capacitatea intelectuală, memoria şi concentrarea. Totodată, au efecte calmante, fiind considerate un bun remediu împotriva stresului şi a insomniei. Din acest motiv, nu se recomandă consumul seminţelor de mac înainte de a urca la volan.

Aceste seminţe sunt recomandate şi persoanelor care au o digestie lentă, deoarece favorizează buna funcţionare a tranzitului şi a aparatului digestiv. Seminţele de mac contribuie la tratarea afecţiunilor osoase, mai ales a osteoporozei, dar şi la întărirea sistemului osos. Cu ajutorul siropului de mac se poate trata răceală, în timp ce infuzia de seminţe de mac ameliorează durerile de urechi sau de dinţi. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii