Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Vitamine care cresc imunitatea

ro

11 May, 2016 00:00 1566 Marime text

 
Pentru a preveni apariţia infecţiilor, trebuie incluse în alimentaţie alimente bogate în vitamine care să stimuleze creşterea imunităţii. Anumite vitamine stimulează imunitatea naturală a organismului şi susţin procesele naturale de luptă împotriva infecţiei.
 
Vitamina A, de exemplu, este solubilă în grăsimi şi are un rol esenţial în întreţinerea mucoaselor, astfel încât reuşeşte să ţină departe agenţii patogeni de corp. În plus, această vitamină face anticorpii mai rezistenţi în lupta cu factorii nocivi. Complexul de vitamine B se găseşte în carnea de peşte, carnea roşie slabă, în ouă, produse lactate, fasole şi legume cu frunze verzi. Vitamina B1 ajută la inhibarea înmulţirii virusului HIV, în timp ce vitamina B3 contribuie la regenerarea ţesuturilor şi la vindecarea mai rapidă a diverselor boli.
 
Vitamina C este solubilă în apă şi are proprietăţi antioxidante. Această vitamina ajută la prevenirea infecţiilor prin creşterea numărului de anticorpi din sânge care atacă bacteriile. Citricele, căpşunile, roşiile şi legumele cu frunze verzi conţine vitamina C.
 
Vitamina D este solubilă în grăsimi şi poate fi obţinută din carne, ouă, lactate, dar şi din alimente îmbogăţite cu vitamina D. În plus, poate să fie creată de corpul uman atunci când acesta este expus la soare. Vitamina D menţine muşchii şi oasele sănătoase, întărind, totodată, sistemul imunitar. De asemenea, şi vitamina E are un rol esenţial pentru sistemul imunitar, fiind eficientă mai ales în cazul persoanelor în vârstă. Ea favorizează producerea anticorpilor şi se găseşte în măsline, germeni de grâu, porumb, nuci şi seminţe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii